Zašto je Duda Balje zatražila smjenu “Milka”zamjenika Almira Veliji? Slupao službeno vozilo, blokada bankovne kartice, objavljeni snimci gdje traži “Milke” (NE) čokolade ili…

Priština, 01.02.2024
Autor: Berzat Berzati

Prošlo je 13 mjeseci od objavljivanja snimaka afera zamjenika ministra Almira Veliji iz stranke SDU Dude Balje, ali on još nije smijenjen sa pozicije zamjenika ministra. U vrijeme objavljivana dokaza o koruptivnim radnjama njegova predsjednica ga je branila, dok je on za sebe tvrdio da je “najčistija” osoba na svijetu i da je sve ovo “monitrano”, piše Kosova.info

Međutim poslije više od godinu dana od prvih optužbi protiv njega, Veliji je izgleda izgubio povjerenje svoje šefice Dude Balje koja je prije nekoliko dana predala zahtjev da se on izbaci iz ministarstva (danas ga je izbacila i iz stranke) i ne vrši funkciju zamjenika ministar regionalnog razvoja. Ovo nije jedini funkcioner SDU Dude Balje, koji je imao probleme vezano za finansijske afere kao što je bio slučaj i sa Denis Ćeman kojeg je isto tako Balje samo “zaboravila” kada je uhapšen, a kasnije osuđen zbog pranje novca.

Nije ovo jedina briga “Milka” zamjenika, naime prije par dana je njemu blokirana kartica ministarstva, koju je zloupotrebio i prema dokumentima iz ministarstva trošio novac ministarstva na nedozvoljene stvari.

Osim bankovne kartice kojom je oštetio budžet Vlade, prošle godine je oštetio i službeno vozilo ministarstva.

Tada je za portal Insajder izjavio da je policija uradila uviđaj i da nema šta drugo da kaže. Iako je ovo vozilo parkirano daleko od sela Mušnikovo gdje Veliji živi, i da on ima službenog šofera koji ima obavezu da vozi zamjenika a nije pojasnio zašto je on upravljao vozilom i gdje je bio u tom delu grada.

Jedno je jasno, a to je da se sada pokušava prikazati da je partija SDU Dude Balje “prevarena” od strane podpredsjednika ove partije Almira Veliji. Međutim nije jasno koja je prevara u pitanju?

Almir Veliji koji je bio član skoro svih bošnjačkih stranaka i osnivač SDU stranke, do nedavno je govorio o predsjednici Balje kao osobi koju će pratiti do kraja svoje karijere, šta se promijenilo u poslednjih desetak dana? Šta je tačan razlog njihovog sukoba biće uskoro objavljeno.

Jasno je da Veliji neće nedostajati bošnjačkoj zajednici, da su prevareni glasači koji su mu dali povjerenje, iz razloga što nije ništa ni uradio za zajednicu, a uzimao je pozamašna primanja i ostale benificije.

Još je jasnije da ovaj njegov sukob sa Dudom Balje nema veze sa interesom za zajednicu nego je jednostavan razlog, a to je da je ovaj sukob “lične” prirode i interesa.

Zamjenik Veliji ide na smetljište historije, kao osoba koja zna Austriski jezik i voli “Milke” ali ne čokolade.

Prema informacijama unutar stranke SDU , zamjena za “Milku” biće bez poboljšanja kvaliteta ali je ambalaža drugačija.

Povezane vijesti

Go to TOP