DOKUMENT| Bliskom saradniku Dude Balje ujedno i zameniku ministra iz njene partije blokirana bankovna kartica!

Zamjeniku ministra u regionalnog razvoja Almiru Veljiu i visokom zvaničniku SDU – Dude Balje blokirana je službena bankovna kartica. A kao razlog se navodi zloupotreba tokom kupovine, takođe i dugovi javlja portal Demokracia. Međutim za politički subjekt Dude Balje ovo nije jedini funkcioner koji je imao probleme vezano za finansijske afere kao što je bio slučaj i sa Denis Ćeman.

Ime Almir Veljiu je poznato medijima i javnosti ne zbog rada nego skandala koje je proizveo poznatog kao osobi od “uticaja”.

Tokom prošle godine isti je učestvovao u saobraćajki službenim automobilom. I tokom 2023. godine zamjenik ministra Veliji je prijavljen za umiješanost u davanje mita.

Prema objavljenom audio-snimku, sumnja se da je zamjenik ministra regionalnog razvoja Almir Veliji iz SDU Dude Balje umiješan u aferu mita u kojoj se govorilo o vladinoj pomoći vrijednoj više hiljada eura.

Istraživanja Audio-snimka koji dokazuje umiješanost u podmićivanje i sada sa novim aferama zbog čega je ministarstvo u kojem je zamenik ministra blokirala bankovne račune.

U rješenju koje je objavio portal Demokracia.com, pokazuje se da je bankovna kartica zamjenika ministra Almira Velijia blokirana zbog zloupotrebe i kupovine koje je njome obavljao.

Također, navodi se da još nije vratio ostale finansijske obaveze koje ima prema predmetnom ministarstvu.

“Nakon konsultacija koje imamo sa ministrom MRR-a, preporučeno je blokiranje bankovne kartice”.

Kartica će ostati blokirana sve dok se dug ne plati.

„Stoga vas molimo da odmah blokirate kreditnu karticu do trenutka kada zamjenik ministra izvrši finansijsku obavezu prema budžetu MRR-a.

Zahtjev za blokadu računa datiran je 14. ovog mjeseca i upućen je ministru Fikrimu Damki, koji je u ovom slučaju šef Almira Veljijia.

Veljiji je 1. aprila 2021. godine imenovan za zamjenika ministra Ministarstva regionalnog razvoja. A ovo je objavio sam Veljiji putem društvene mreže Facebook i zahvalio Kurtiju na ukazanom povjerenju.

Osumnjičeni za primanje mita bio je i savjetnik Aljbina Kurtija

Obećao je da će posao obavljati sa odgovornošću, voljom, predanošću i hrabrošću, sa posebnim naglaskom na bošnjačku zajednicu.

“Da bismo ispunili naše ciljeve kao zajednice, a to su i vaša očekivanja, iskoristiću svoje institucionalno iskustvo kako bismo postigli najbolje za našu zemlju i zajednicu”, napisao je tada.

Go to TOP