Optužbe na račun zamjenika ministra Veljiu za namještanje grantova. Naredni skandal SDU-Duda Balje nakon savjetnika Denis Ćeman koji je osuđen na dvije godine?

Priština, 24.11.2022

Naš državljanin Binak Siljaj(Sylaj) koji živi u Švicarskoj, optužio je zamjenika ministra Regionalnog razvoja Almir Veljiu u koruptivne afere kao što je podmićivanje za namještanje grantova. Ovu optužbu je javno iznio na svom Facebook profilu što je dokumentovao fotografijama uplata karte za avion, novac putem Western union-a tri para odela i cipela te ručkovima na Kosovu i Švicarskoj, ali i davanja 3.500 evra u kešu u prištinskom lokalu Che Bar.

Tako je dotični građanin na svom Fejsbuk nalogu objavio nekoliko dokumenata za koje se čini da su uplate, a koje je, kako tvrdi, izvršio za zamenika ministra Veliju. Prema riječima Siljaja u trenutku kada se “suočio” sa zamjenikom ministra Velijijem, “sve završio”.

Tako je dotični građanin na svom Fejsbuk nalogu objavio nekoliko dokumenata za koje se čini da su uplate, a koje je, kako tvrdi, izvršio za zamenika ministra Veliju.

„Gospodine, zamjeniče Ministre, pozvao sam Vas da posjetite Švicarsku na Vaš zahtjev. Primio sam sve garancije i uplatio novac da dobijete vizu (slika 2). Platio sam ti kartu (slika 3). Sačekao sam te na aerodromu u Bazelu i odvezao te do hotela u Cirihu.

Rezervisao sam vam hotel, ali vi ste sami platili (boravak)hotel, to je jedina istina! Izveo sam te u šetnju u Cirihu, vodio sam te na ručak i kafu. Vaša imidž, jeste li zaboravili da sam vam kupio tri para odijela, cipela i kravata? Jeste li zaboravili ručkove i kafe na Kosovu?

Jeste li zaboravili kada sam vam poslao novac za Western Union (slika 4). Jesi li zaboravio da sam ti dao u CHE Baru 3500€ umotano u kesu? Bili ste u velikoj potrebi zbog dugova koje ste morali da vratite koje ste otuđili svom političkom subjektu”, napisao je on na svom profilu, prenosi Gazeta Insajderi ali i Nacionale a prenosi Kosova.info.

Go to TOP