Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Tužilaštvo: Puno prije objave audio snimka, mi smo sprovodili istragu protiv zamjenika ministra Almira Veliji

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopćilo je da je zamjenik ministra regionalnog razvoja Almir Veliji pod istragom zbog sumnje da je umiješan u slučaj davanja mita, prenosi Kosova.info

Tužilaštvo je u petak u saopćenju za javnost navelo da su istrage protiv zamjenika ministra počele prije objavljivanja u medijima audio-snimke, u kojoj je zamjenik ministra umiješan u aferu davanja/uzimanju mita.

“Osnovno tužilaštvo u Prištini, obavještava javno mnjenje u vezi sa audio-snimkom koji je proteklih dana objavio lokalni portal, oko vladinih subvencija, da su prije objavljivanja ovih dokaza u javnosti audio-snimci deponovani u tužilaštvo.

Kancelarija Državnog tužioca je odmah ovlastio policiju za prikupljanje obavežtajnih dokaza”, navodi se u saopštenju Tužilaštva u Prištini.


Tužilaštvo se žalilo da je medijska objava audio-snimka otežala istragu slučaja.
“Međutim, objavljivanje dokaza u javnom mnjenju vezano za ovu problematiku otežalo je naš istražni rad, stoga, kako bismo sačuvali opšti interes ovog i drugih predmeta u budućnosti, koji su u fazi istrage, tražimo da se ne objavljuju dokazi koji narušavaju integritet istraga”, navodi se u saopštenju.

Go to TOP