Osoba koju je Duda Balje prijavila za uznemiravanje i prijetnje, je osoba koja je prijavila zamjenika ministra Almira Veliji osumnjičenog za primanje mita

Ime Binaka Sylaja, osumnjičenog koji je završio u pritvoru nakon prijave Dude Balje za uznemiravanje i prijetnje, vezano je za još jedan slučaj koji je nedavno prijavljen, a koji se odnosi na njenog saborca ​​Almira Velijia zamjenika ministra regionalnog razvoja. Izvori bliski istrazi su javili su da je Binak Sylaj osoba koja je prijavila slučaj u kojem se Veliji sumnjiči da je umiješan u aferu davanja/uzimanja mita da bi dobijali subvencije ministrastva.

Prema informacijama, Sylaj je podnio prijavu policiji u vezi s Almirom Veliji, koji se sumnjiči da je umiješan u aferu za vladine subvencije od više desetine hiljada eura. Sylaj je potom prijavio policiji i predao informacije i audio snimke koje je su kasnije objavljene i u medijima.

Snimak je objavio Insajder, dok je kosovska policija potvrdila da se ovaj slučaj istražuje.

Policija je saopštila da je slučaj u početnoj fazi istrage, u koordinaciji sa Tužilaštvom.

„Povodom vašeg zahtjeva, možemo potvrditi da Policija Kosova raspolaže informacijama i da je u početnoj fazi istrage u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Prištini“, navodi se u odgovoru policije.

Go to TOP