Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Ovo je osumnjičeni za uznemiravanje i prijetnje Dudi Balje

Kosova.info je danas izvještavao o prijavi poslanice iz redova bošnjačke zajednice Dude Balje, koja je zatražila pomoć policije, jer se sumnja da je u proteklom periodu bila izložena pritiscima, i prijetnjama od strane 42- godišnjaka, koji tvrdi da je već nekoliko godina u ljubavnoj vezi sa Dudom Balje.

Zbog zabrinutosti koju je imala Balje je zatražila pomoć policije, kako bi je zaštitila od navodnog uznemiravanja i ozbiljnih prijetnji po život, za koje ona tvrdi da je dobila od osumnjičenog.

Dalje”Signal” navodi da se poslanica Balje navodno, duže vrijeme suočavala sa uznemiravanjem, , a njena zabrinutost je bila jel je osumnjičeni navodno počeo da telefonira njenim saradnicima i njenom suprugu.

Izvori u medija javljaju da je osoba koja je u vezi sa ovim slučajem završila u policijskom pritvoru Binak Sylaj, 42 godine, oženjen, nastanjen u Peći i u Švajcarskoj, koji je pod mjera pritvora, već je u istrazi zbog krivičnih djela „Uznemiravanje“ i „Zastrašivanje“.

Osumnjičeni u društvu poslanika LDK u Švicarskoj na skupštini ispostave LDK stranke

Kako je otkriven slučaj, šta tvrdi osumnjičeni, a šta je izjavila Balje?

Objavljeni su detalji o ovom slučaju, koji vodi Osnovno tužilaštvo u Prištini, a djelimično je potvrdila i sama Duda Balje, kao i advokat osumnjičenog.

Ljudi bliski članovima stranke koju vodi Duda Balje, pod uslovima anonimnosti, prenijeli su detalje ovog slučaja koji je navodno uznemirio Dudu Balje i njenog supruga koji živi u Sjevernoj Makedoniji, koje je, navodno, osumnjičeni uznemiravao sa telefonskim pozivima. Osumnjičeni je već u pritvoru i protiv njega se vodi istraga zbog uznemiravanja i prijetnji. On je negirao iznesene sumnje i branio se tvrdnjom da se ne radi o uznemiravanju, već o intimnoj vezi, koja se naziva ljubavnom aferom.

To je potvrdio i advokat osumnjičenog, koji je dalje dodao da osumnjičeni B.S. imao intimnu odnosno ljubavnu vezu sa Dudom Balje… . U njegovim izjavama se spominje i da je bilo sastanaka, telefonskih poziva, razmjene SMS-ova.”

Prema prvim informacijama, poslanica Duda Balje već šest godina poznaje osumnjičenog, koji je iz Dečana, a odnedavno je živeo između Peći i Švajcarske, zbog posla kojim se bavi. On se dalje sumnjiči se da je kontinuirano vršio uznemiravanje i prijetio joj, kao i napominjanje da će, ukoliko odbije da komunicira sa njim objaviti intimne fotografije. i video zapise koje ima sa njom.

Balje je rekla da u cijelom ovom slučaju nije umiješana samo ona, jer je osumnjičeni navodno prijetio i njenoj porodici, posebno uznemiravo njenog supruga kojeg je zvao, pa čak je uznemiravao i članove njene stranke pozivima

Povezana vijest

Postupci organa za provođenje zakona u vezi sa slučajem

Osumnjičeni je sredinom ovog mjeseca završio u lisicama policije i protiv njega je od Državnog tužioca izrečena mjera policijskog zadržavanja, zbog sumnje da je počinio dva krivična djela „Uznemiravanje“ i „Zastrašivanje “. Nakon hapšenja, Kosovska policija podnela krivičnu prijavu protiv njega, pod osnovanom sumnjom da je počinio ova dva krivična dela.

U međuvremenu, na osnovu prikupljenih dokaza i informacija o ovom slušaju, tužilac je donio rješenje o pokretanju istrage. U zakonskom roku, Tužilaštvo je podnijelo zahtjev za određivanje mjere pritvora, jer je ocijenjeno da ukoliko osumnjičeni bude pušten na slobodu postoji opasnost da pobjegne u Švicarsku.

Na ročištu koje je održano, kada je osumnjičeni izašao pred sudiju za prethodni postupak, usvojen je zahtjev Tužilaštva i određen mu je ista mjera pritvora.

Potvrda slučaja od strane advokata osumnjičenog Binaka Sylaja

Slučaj je potvrdio i advokat osumnjičenog, koji je saopštio da je osumnjičenom određen pritvor za ova dva krivična djela, a potom ga je porodica obavijestila da je angažovala drugog advokata da ga brani.

Isti je u izjavi za medije naveo da osumnjičeni ima drugačiju verziju onog što se dogodilo i prigovorio da mu se odredi mjera zadržavanja. Nakon odluke o pritvoru, prvobitno imenovani advokat saopštio je da je uložio pritužbu, a potom svu dokumentaciju predao novom braniocu osumnjičenog.

“Da, istina je. Ja sam imenovan za njegovog branioc po službenoj dužnosti. Da se razumijemo, održali smo sjednicu i tog dana, iz te faze sam nastavio. Zastupao sam Binak Sylaja. Održali smo ročište i doneseno je rješenje o pritvoru od 30 dana. Uložio sam žalbu na ovu odluku.

Navodno, dugo su u vezi, ljubavnoj vezi… to je njegova vlastita izjava. U njegovim izjavama se pominje i da je bilo sastanaka, telefonskih poziva, razmjene SMS-ova. Iznio je svoju verziju, Njena izjava da je bilo prijetnji i tvrdnja o uznemiravanju ne stoji”.

Napomena: Osoba koja je spomenuta u ovom članku smatra se nevinom sve dok se njena krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP