Ministarstvo odbilo razrešenje presednika skupštine Dragaš – Uran Halimi ostaje predsedavajući Skupštine!

Ministarstvo administracije lokalne samouprave, dopisom upućenim institucijama opštine Dragaš, ocenilo je nezakonitim razrešenje predsedavajućeg Skupštine opštine Dragaš, pojašnjavajući da je nastavak predsedavanja ovim sastanak potpredsjednika iz redova nevećinskih zajednica, nije bio u skladu sa zakonom.

„Nastavak sastanka od strane potpredsjedavajućeg iz redova zajednica, u odsustvu predsjedavajućeg, u suprotnosti je sa zakonom br. 03/L-040 za lokalnu samoupravu“, navodi se između ostalog u pismu MALS-a, koje je potpisao ministar, Elbert Krasniqi, dodajući da u odsustvu predsedavajućeg sastankom treba da predsedava najstariji poslanik u Skupštini.
“Znao sam da krše zakone i zbog toga sam ih upozoravao, ali su ipak nastavili. Prvo su prekršili zakon kada je neko drugi potpisao umesto mene, u pozivu za sastanak, pa poslednji i evo rezultata, rekao je između ostalog Halimi.
Razrješenje predsjedavajućeg, koji dolazi iz redova LV, navedeno je kao prva tačka dnevnog reda, na drugoj vanrednoj sjednici za ovu godinu, gdje je niz pritužbi vezanih za napredak sjednica opštinskog zakonodavstva .

Go to TOP