Balje: Almir Veliji je zloupotrebio Vladinu karticu, on je sa suprugom trošio državni novac u Turskoj (Dokument)

Zamjenik ministra regionalnog razvoja Almir Veliji podnio je u utorak ostavku na ovu funkciju preko svog BF profila.

Veliji je, putem objave na svom profilu na društvenoj mreži Facebook, rekao da je do ostavke došlo zbog nesuglasica sa Dudom Balje, s kojom su u do nedavno bili zajedno u političkoj stranci.

Međutim, u četvrtak ga je razriješio premijer Aljbin Kurti.

Kosova.info je ranije pisao da je Veliji nezakonito koristio državni budžet dok je bio na funkciji zamjenika ministra.

On je koristio kreditnu karticu u suprotnosti sa Uredbom MF BR.02/2018 ZA KORIŠĆENJE KREDITNE KARTICE ZA SLUŽBENA PUTOVANJA.

Prema dosadašnjim saznanjima vrijednost zloupotrijebljenih para je oko 6 hiljada eura.

Dok sa druge strane Duda Balje tvrdi za da je izbačen iz stranke zbog kako kaže nepoštovanja nekakvog plana stranke, iako nema objašnjenje kakav to plan ima njena stranka.

“Nije poštovao stranku, nije poštovao plan stranačkog programa. Dali smo mu malo vremena, ali on se protivio cjelokupnom programiranju onoga što je SDU stranka”, rekla je Balje za Front Online.

Balje odmah po odlasku izjavljuje da su tražili od premijera da ga zamijeni nekim drugim, budući da je on u ime stranke postavljen na mjesto zamjenika ministra.

Međutim, Balje kaže da je Almir Veliji podnio ostavku na mjesto zamjenika ministra, nakon što je čuo da je upućen zahtjev premijeru za njegovu smjenu.

U međuvremenu, na pitanje da li mu je poznato da je Veliji zloupotrebio kreditnu karticu Vlade, Balje kaže da je za to čula od ministra regionalnog razvoja Fikrima Damke.

“Za zloupotrebu kreditne kartice čula sam od ministra Fikrima Damke. Objasnio mi je da je Veliji trošio novac sa kartice, a kako sam dobila informaciju, potrošio ga je u Turskoj sa suprugom, ali nemam puno detalja o tome, samo kako sam čula od ministra. Onda sam čula da je Ministarstvo tražilo od trezora da mu blokira karticu i onda ne znam šta se desilo. Bolje pitajte ministarstvo”, rekla je između ostalog Duda Balje o bivšem podpredsjedniku sa kojim je osnovala SDU poslije napuštanja DSB.

Iako su dokumenti objavljeni da je bivšem “Milka” zamjeniku ministra blokirana kartica zbog zloupotrebe kartice, Veliji u svom stilu negira i tvrdi da nije istina.

Go to TOP