Duda Balje postavila Albanaca na bošnjačko zamjeničko mjesto?

Poslije ostavke (smjene) “MILKA” zamjenika Almir Velijia na FB profilu, kao što je Kosova.info najavio došlo je do imenovanja nasljednika za Velijia. Danas je na zahtjev Dude Balje, Vlada Kosova imenovala za zamjenika ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja Elldara Ugljarija, piše Kosova.info

Elldar Ugljari je albanske nacionalnosti i radio je kao sudija Superlige Kosova u košarci, a živi u Prištini.

Ugljari je predložen za ovu poziciju ispred stranke Dude Balje SDU. Iako je kako Balje tvrdi ovo bošnjačka stranka, ipak se odlučila da na ovo mjesto postavi pripadnika albanske zajednice. Iako bošnjačka zajednica ima veliki broj intelektualaca, mladih eksperta iz svih polja, uostalom ako ništa drugo bilo je preko 10 kandidata na listi za izbore ispred SDU-a. Za ne povjerovati je da niko sa liste kandidata za izbore koji su dobili glasove i donijeli mandat Dudi Balje, nije bio “školovan” i dostojan da bude na poziciji zamjenika ministra.

Ugljari je poznat sportskoj javnosti odnosno kao sudija za košarkaške utakmice koji je više puta kažnjavan zbog nepravilnosti tokom donošenju presuda na utakmicama. Naime on je zadnji put kažnjen 30.01.2024 godine od strane Takmičarska komisija FBK (Federacije Košarke Kosova), dok postoje i video snimci gdje Ugljari kao sudija umješan u nedozvoljene radnje.

Go to TOP