Video/ Adem Hodža bježi glavom bez obzira od novinara u skupštini, gdje je došao da se potpiše da ne izgubi mandat i benificije

Poslanici Srpske liste, koju kontroliše predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, evo skoro dvije godine kako su napustili skupštinu Republike Kosovo. Dolaze svakih 6 mjeseci da se potpišu u skupštinu samo da ne izgube mandate, odnosno benificije koje im daje Republika Kosova. Oni čim se potpišu napuštaju skupštinsku salu.

Zajedno sa Srpskom listom, tu su i dva manjinska poslanika, Adem Hodža iz Jedinstvene goranske partije i Fadil Gaši iz Stranke Romske inicijative, koji rade sve ono što radi Srpska lista iako ih u biraju glasanju glasovi goranska i romska zajednica.

Pored toga, poslanik Adem Hodža koji se u zadnjoj policijskoj akciji prilikom zatvaranja paralelnih struktura Srbije, vidi na fotografiji sa ljudima iz ilegalnih struktura u opštini Dragaš, struktura koje su nezakonito delovale na ovom delu teritorije Republike Kosovo. Adem Hodža i njegov brat Redžep Hodža su predvodnici paralelnih struktura Srbije koja djeluje ilegalno na teritoriji Republike Kosova.

Sistem koji sprovode braća Hodža u Dragašu je sličan sistemu Liste Srpske, pod prijetnjama dobijaju glasove i prema izjavama građana iz Goranske zajednice sve što dolazi iz Srbije zavrđava u rukama Adema i Redžepa Hodže.

Hodža je do nedavno imao i zamjenika ministra Enes Gorani iz Prizrena koji je odmah poslije napada u Banjskoj smijenjen sa te pozicije, dok je Edison Bećiri smijenjen odmah poslije zatvaranja ilegalne opštine Gora u Dragašu. Naime objavljeni su dokazi o umješanosti Bečirija u ilegalne srukture.

Adem Hodža je postao poznat javnosti poslije hapšenja za silovanje svoje učenice, gdje je proveo 5 mjeseci u pritvoru. Kasnije prema dokumentima koje posjedujemo došlo je do dogovora između porodice oštečene i Redžepa Hodže koji su isplatili materijalnu odštetu za silovanje.

Javna je tajna da je Adem Hodža radio i radi u interesu Srbije i da koristi sistem Republike Kosova isto kao i lista Srpska radi finansiske dobiti. U poslednjih 9 godina Hodža nije ništa uradio za svoju zajednicu niti je ikada govorio na govornicom skupštine.

Tokom današnjeg dana, Adem Hodža i Fadil Gaši viđeni su u skupštinskoj sali kako potpisuju, a nakon što su napustili salu, novinar KosovaNewsa ih je pratio da ih pita kome služe i zašto primaju platu države Kosovo sve dok ne dolazi na posao.

Uprkos insistiranju novinara, nisu im odgovorili, izbegavajući kancelarije Skupštine Kosova, za više pogledajte njihovu reakciju.

Go to TOP