VIDEO: Kurti otpustio savjetnika, viđen na proslavi sa predstavnicima ilegalne opštine Gora u Dragašu

Novinar: Selamir Qerimi, za T7

Ministri Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići su bili izuzetno ponosni kada su zatvorili četiri kancelarije paralelnih srbijanskih opština u selu Vranište u Dragašu. A prema saopštenju ministra Krasnićija, četiri paralelne opštine u Dragašu su nezakonito postupale te izdavale dokumente za opštine Prizren, Suva Reka i Orahovac i Dragaš.

Istog dana kada se to dogodilo, iako ne fizički, Edison Bečiri, politički savjetnik premijera Aljbina Kurtija, također je bio prisutan na ovoj fotografiji.

Na fotografiji koja se može videti u video snimku koji je objavio ministar MALS Krasnići vidi Kurtijev savetnik(Edison Bećiri) na proslavi sa zvaničnicima ove nelegalne institucije u bifeu ove ilegalne srbijanske opštine koja je funkcionisala do 26. januara ove godine.

Vlada Kosova nije razjasnila razlog Bećirijevog boravka tamo.

Međutim, mjere nisu izostale, on(Edison Bećiri) je već smijenjen sa mjesta savjetnika premijera Kurtija. Odluka je dostavljena T7.

Edison Bećiri je imenovan za savetnika premijera Kurtija na predlog Jedinstvene goranske partije koju vodi Adem Hodža.

Ali prije nego što je zauzeo ovu poziciju, T7 saznaje da je Bećiri bio vlasnik trafike za prodaju hamburgera.

Međutim, na fotografiji sa proslave nije bio sam. Izbliza se vidi Fejsal Halilović, zamenik gradonačelnika opštine Dragaš, koju predvodi Bedžet Dželjadini iz LDK-a.

Dželjadini je u kontaktu sa T7 rekao da ovo pitanje pripada bezbednosnim organima?

Upravo, za ovu fotografiju potpredsednika Dragaša reagovao je i Centar Pokreta Samoopredeljenje u Dragašu.

Međutim, otpušteni savjetnik premijera Kurtija se ne vidi na fotografiji.

Prema saopštenju ministra Krasnićija, 4 paralelne opštine u Dragašu su postupile i nezakonito izdale dokumente za opštine Prizren, Suva Reka i Orahovac i Dragaš.

Go to TOP