Nepoštivanje zakona o upotrebi jezika u Opštini Prizren: Poziv za farmere, samo na albanskom jeziku

Preko FB stranice opština Prizren je objavila poziv za farmere– „Uspostavljanje voćnjaka sa malim stablima – kupina, malina“ piše Kosova.info

Direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj poziva farmere Opštine Prizren da se prijave za beneficije u okviru realizacije projekta sa učešćem „Uspostavljanje voćnjaka sa malim stablima – kupina, malina“.
Detalje ovog poziva na albanskom jeziku možete pronaći na stranici ispod:

Nažalost Opština Prizren nastavlja sa nepoštovanjem zakonske odredbe o upotrebi službenih jezika, tako da ovaj konkurs je najverovatnije samo za pripadnike Albanske zajednice. Prevoda nema na srpskom, bosanskom ali ni turskom jeziku.

Vlada Totaj nastavlja da ignoriše drugu zajednicu po broju stanovnika u ovom gradu, pored toga što i poslije dvije godine mjesto zamjenika gradonačelnika za zajednice nije popunjeno, oglasi za zapošljavanje, subvencije i ostala obavještenja objavljuju se samo na albanskom jeziku.

Odbornici koji uvijek glasaju sve što se predloži na sjednici lokalne skupštine Sead Arifi i Admir Aljilji, iz redova bošnjačke zajednice-Vakat i SDU koji su u “koaliciji” sa Šaćirom Totajem su apsolutno nečujni, po pitanjima kršenja zakona i diskriminacije koja se sprovodi od strane vlade Totaj u Prizrenu.

Go to TOP