Manipulativno obraćanje Srpske liste nakon ubistva i ranjavanje policajaca: Traže da se Kfor i Euleks rasporede na severu, i ispita smrt napadača na policiju

Dan nakon što je teroristička grupa ubila kosovskog policajca i ranila dvojicu, na veoma licemeran način je reagovala “Lista Srpska”, čiji je potpredsednik Milan Radoičić, sankcionisan od strane Sjedinjenih Američkih Država, piše Kosova.info

Ujedno Milan Radoičić je prema dokazima sa lica mesta bio sa grupom terorista koje su napale policiju.

U svom reagovanju, koje se ne razlikuje od sinoćne manipulativne retorike Aleksandra Vučića, navela je da “izražavaju saučešće porodicama ubijenih Srba i policiji kosovskih Albanaca”.

Lista Srpska saopštila je da zahteva istragu o ubistvu najmanje dvojice Srba, jer su, kako tvrde u stranci Gorana Rakića, (dvojica terorista) “hladnokrvno ubijena iako su se predali”.

Interesanto je kako Lista Srpska “zna” ko je kako ubijen, ali nije znala plan njihovog podpredsednika da napadnu policiju.

Oni dalje poručuju da će tražiti istragu o ubistvu (naoružanih terorista) koji su ubili jednog policajca a ranili više njih. Rakić dalje nastavlja sa manipulacijama i pita međunarodnu zajednicu zašto u operaciji nije učestvovao Euleks, već samo kako on naziva Kurtijeva policija?”

Rakić nikako da pita zašto je naoružana teroristička grupa, gde je bio prisutan i njihov podpresednik Milan Radoičić ubila hladnokrvno policajca. Lista Srpska pokušava da izokrene realnost da ispadne da je ova grupa do zuba naoružanih terorista ustvari goloruka grupa dobronamernih .mučenika.

Na kraju u tonu optužbi prema međunarodnim snagama, kao i uvek neizbežno je da optuže i premijera Republike Kosova da je on kriv i da je on to želio.

“Nažalost, dogodilo se ono što je Kurt želio”, zaključuje njihova reakcija.

Go to TOP