Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Vučićevi saradnici šmrču kokain, organizuju batinaše, biju ljude i decu… što ih očigledno drži van dohvata zakona?

Izvor: NovaS

Prema pisanju srbijanskog medija Nova S najbliži saradnici i bliski prijatelji srbijanskog predsednika Aleksandra Vučića kreću se iz afere u aferu, i pri tom imaju imunitet od krivičnog gonjenja prenosi Kosova.info

Dalje se kaže da dok jedan od Vučićevih kumova od oko 200 koliko je priznao da ima učestvuje u saobraćajki sa vozilom od pola miliona evra nadrogiran i pijan, drugi pak tuče i vrši teror nad građanima Beograda.

Naprednjaci se (pripadnici vladajuće partije u Srbiji SNS u kojoj je do pre par sedmica i čuvenog kontramitinga Srbija protiv nasilja Aleksandra Vučića do skora predvodio) nikad nisu ogradili od njihovih članova koji ne samo da su se ogrešili o zakone nego trebaju zbog svojih postupaka krivično da odgovaraju. Zajednički imenitelj ovih SNS prestupnika su duboke veze sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vožnja pod dejstvom kokaina, tuče, nasilje, organizovanje batinaša samo su deo flagrantnih nepoštovanja zakona istaknutih naprednjaka, na koje je na oba oka zažmurio “dosadašnji” lider stranke. Nekima je kum, dok su drugi istaknuti partijski vojnici koji bespogovorno izvršavaju naređenja.

Nikola Petrović bio pozitivan na kokain kada je slupao „meklaren“ vredan pola miliona evra

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić objavila je pre dva dana da je Vučićev kum, Nikola Petrović koji je kontroverzni biznismen bio pozitivan na kokain i imao 0,41 promila alkohola u krvi kada je napravio saobraćajnu nesreću u martu.

“Evo dokaza! A vlas kose poslao u Nemačku ne bi li utvrdio da nikada ništa osim majčinog mleka nije konzumirao? Hoće i pregled Meklarena “utvrditi” sistemsku grešku na kočnicama?“, upitala je Tepić.

Tepić je navode potkrepila zvaničnim dokumentima, što je deo medija objavio. Sa druge strane, Petrović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nisu se oglašavali tim povodom, a ćuti i MUP.

Podsetimo, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nikola Petrović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći 7. marta u Užičkoj ulici na Dedinju, u Beogradu.

On je tada skupocenim automobilom “meklaren”, koji na tržištu košta oko 500.000 evra išao je sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje.

Tada je „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Oba automobila su od jačine udarca udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.

O nesreći se tog dana nisu oglasili ni MUP, ni tužilaštvo. Dan kasnije, tužilaštvo je, a nakon pisanja medija i slanja zahteva, naložilo da se protiv Vučićevog kuma podnese krivična prijava za ugrožanje javnog saobraćaja. Krivična prijava se čekala puna dva meseca, da bi konačno nedavno stigla u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Petar Panić Pana, kum iz radikalskih dana koji tuče ljude bez posledica

Poznato je da je predsednik ima mnogo kumova, a jedan od njih je Petar Panić Pana, čovek koji je imao brojne sukobe sa zakonom. Pana je u žižu javnosti ponovo dospeo pre nekoliko meseci jer je njegov sin Uroš snimao bahatu vožnju svojim “lamborginijem”. Tom prilikom je vređao policiju, a kasnije je zaplenjen samo njegov automobil. Uroš Panić nije odgovarao.

Stariji Panić, Petar, poznatiji i kao Pana, saborac je Vučića još iz radikalskih dana. Panića su dovodili u vezu sa surčinskim, a zatim i sa zemunskim klanom, a rodom i jeste iz Zemuna. To mu nije smetalo da se ostvari u ulozi „snagatora“ koji je rešavao ulične probleme koje su vodeći ljudi tadašnje Srpske radikalne stranke imali.

Protiv predsednikovog kuma samo je do 2018. godine podneto 13 krivičnih prijava. One su podnošene od nasilničkog ponašanja, nanošenja lakih i teških povreda, iznude, nedozvoljenog držanja oružja, saobraćajnih nesreća, ali pošto je svestran čovek, u dosijeu se našla i krivična prijava zbog nedozvoljenog arheološkog iskopavanja.

Iako osuđivana osoba, to kumu Pani ne smeta da legalno poseduje oružje. Kako je Nova ranje pisala, Pana je bio u stanju da pretuče čoveka zbog mesta za parkiranje. 2022. godine reketirao je vlasnika autoperionice u Zemenu Dejana Videnovića i od njega tražio 6.000 evra.

Vučićev pristalica tuče dete u Batajnici

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako Milan Bojović, istaknuti naprednjak iz Batajnice steže dečaka (14) oko vrata i vuče ga u napuštenu kuću. Druga deca su to sve snimila telefonom, a na snimku se jasno čuje kako se iz kuće čuje urlanje čoveka I udarci. Ceo slučaj prijavljen je policiji, koja do sada nije reagovala.

Da je Bojović sklon nasilju, potvrđuje čitava serija incidenata u kojima je bio jedan od glavnih aktera. Prilikom napada na opozicione političare, aktiviste, studente, Bojović je bio neizostavni element, koji je uvek stajao u odbranu predsednika Vučića.

Bojović je bio u grupi koja je tokom 2017. godine sprečila građane da protestuju ispred Skupštine Srbije tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučić. Napad na građane dogodio u podzemnom prolazu kod Terazija. Kao savetnik za bezbednost državnog preduzeća „Jugoimport SDPR“ i neskriveni obožavalac predsednika, Bojović nije dozvolio građanima da se upute ka Skupštini. Bojović je bio među  organizovanim pristalicama SNS koje su formirale lanac kako ne bi dozvolili studentima i građanima da protestuju.

Incidenti  su nastavljeni i tokom 2018. godine, kada je Bojović napao opozicione aktiviste. Kako je navedeno u saopštenju tadašnje koalciije „Dosta je bilo“ i Dveri, Bojović je bio u grupi huligana SNS koja ih je napala na pijaci u Batajnici.

Pored toga pominje se i kao jedan od napadača koji su u novembru 2019. godine nasrnuli na grupu studenata, koji su došli da protestuju ispred zgrade RTS dok je na ovoj televiziji gostovao predsednik Aleksandar Vučić.

Vlast se nikada nije ogradila od njega, a sam Bojović je u više navrata rekao da podržava Vučića.

Generalni sekretar Vlade predvodi batinaše u Pančevu protiv poljoprivrednika

Prošlog meseca objavljen je snimak velikog broja muškaraca kako se vesele na jednom splavu, a potom ga napuštaju. Na tom videu se vidi i Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije, kako snima ili fotografiše “ekipu” sa splava.

Na jednom drugom video snimku, vidi se kako generalni sekretar Vlade stoji na čelu kolone nekoliko desetina mladića, koji koračaju preko drvenog mosta sa splava do obale. Ona je na Tviteru napisala da je reč o SNS batinašima i Vučićevim “čuvarima” u Pančevu.

Marinika Tepić objavila je Nedić predvodio tu četu, a da je njihov zadatak bio da razbiju proteste poljoprivrednika koji su blokirali Pančevo. Istog dana kada je trajala blokada, u Pančevo je na miting krenuo Aleksandar Vučić, pa je Nedić preuzeo “stvari u svoje ruke”.

Novak Nedić gotovo se u javnosti i ne pojavljuje kao generalni sekretar Vlade i ne daje izjave, a u više navrata je bio povezivan sa Veljkom Belivukom i njegovim klanom, kojima se pred

Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog sedam likvidacija i drugih teških krivičnih dela.

Imajući u vidu šta je sve o njemu izašlo u javnost, Nedićevo ponovno postavljanje na funkciju generalnog sekretara Vlade bilo je donekle i iznenađenje.

O vezama Nedića i Belivukove grupe oglašavao se Vojni sindikat, a o tome su pisali i nezavisni mediji.

Go to TOP