Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Video/ Svjedoci tvrde da je savjetnik ministra Liburna Aliu fizički napao mladića na tribinama

Kosova.info je sinoć izvjestio eskluzivno o sukobu koji je izbio na seoskom turniru u selu Rečane u opštini Prizren.

Dok je danas komercijalna T7 otišla na lice mjesta i istražila cijeli slučaj.

U ovo premlaćivanje 20 godišnjaka prema izjavama svjedoka umiješan je i državni službenik. Riječ je o Eldisu Abaziju, koji je na poziciji političkog savjetnika ministra za infrastrukturu Liburna Alija.

O ovom slučaju je obavještena i Regionalna policija Prizrena, koja tvrdi da su do stanice sprovedene 4 osobe, među kojima je i žrtva.

Šaćir Bitići je izjavio da su svi dali izjave dok su troje osumnjičenih napadača poslije date izjave pušteni u redovni proces a slučaj je predat tužilaštvu. Žrtva je poslata u hitnu službu da bi joj se pružio tretman jel je zadobila lakše tjelesne povrede.

T7 je objavio da je žrtva u ovom slučaju 20 godišnjak Alija Rustemović, dok je otac žrtve izjavio da je jedan od napadača na njegovog sina Eldis Abazi.

Dalje Admir Rustemović otac napadnutog 20 godišnjaka navodi da su organizatori ovog turnira napali njegovog sina, i da ih je bilo 6 osoba. Moj sin zna ko su osobe koje su ga napale i on je sve priijavio u policiji, njega su napali njih šestoro. Mi imamo svjedoke koji su videli cijeli napad na mog sina, moj sin je napadnut bez razloga sada ostavljam da država reaguje i odradi sve po zakonu. Dalje Admir navodi da ako država ne zaštiti njegovog sina da će on sve preuzeti u svoje ruke.

Jedan od svjedoka navodnog napada na Rustemovića je i Alsen Kurejšepi, on je izjavio da je bio kao gledalac na turniru i da je video kako Aliju Rustemivića vuku sa tribina i napadaju ga. Kurejšepi tvrdi da su ga navijači spasili jel su ga izvukli iz ruku Eldisa Abazija i ostalih napadača.

Dok sa druge strane sve ovo negira Eldis Abazi koji priznaje da je dao izjavu u policiji, ali dalje tvrdi da nije bilo tuče niti bilo kakvog velikog problema i da su se samo branili. Jaa sam bio organizator svi smo bili tu, dao sam izjavu u policiji i sve smo završili, tvrdi Abazi.

Dok iz kabineta ministra Aliua nisu dali odgovor da li su upoznati sa tučom gdje je bio umješan i njegov savjetnik./ Novinar: Seljamir Ćerimi

Naime iako Abazi tvrdi da nije bilo nikakvog sukoba i da su se samo branili, video snimak kojeg je Kosova.info obezbjedio pokazuje da je ipak došlo do fizičkog kontakta.

Napomjena: Spomenuta osoba u predmetu je nevina dok se njegova krivica ne dokaže pravosnažnom odlukom suda.

Go to TOP