Slika sa turnira u Recanu arhiva

Prizren/ Rečane: Tuča na tradicionalnom turniru fudbala, grupa mladića među kojima i savjetnik u Vladi Kosova privedeni zbog fizičkog napada na jednu osobu

Zbog nesuglasica i verbalnih sukoba građani se često upliću u fizičke sukobe. Na Kosovu nisu rijetki slučajevi kada su napadači političke ličnosti odnosno one osobe kojima je narod dao glas da bi brinuli i radili za dobrobit naroda.

Takav slučaj dogodio se sinoć u Prizrenu odnosno selu Rečane, gdje je tokom seoskog turnira napadnuta jedna osoba dok je navijala za svoje selo sa tribina, naime više osoba koji su i organizatori seoskog turnira osumničeni su da su napali jednu osobu i naneli joj tjelesne povrede.

Kosova. info saznaje da je jedan od osumnjičenih savjetnik ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Liburna Aliu, iz Vakat Koalicije Eldis Abazi koji je ujedno i organizator turnira. Prema saznjanima sa terena savjetnik Abazi u društvu više osoba osumnjičen je da je napao osobu, koja prema izjavama svjedoka nije bila nasilna niti je bilo razloga da se savjetnik Abazi i njegova grupa tako nasilno ponašaju. Nasilje su prekinuli navijači koji su jedva odbranili žrtvu od grupe napadača.

Kosova.info je pokušao da dobije i zvaničnu izjavu policije ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Žrtvi je ukazana ljekarska pomoć u regionalnoj bolnici Prizren, a osumnjičeni su sprovedeni u policijsku stanicu Sredska.

Kosova.info će vas obavještavati o detaljima ovog slučaja.

Napomena: Osoba spomenuta u ovom tekstu je nevina dok se njegova krivica ne dokaže pravosnažnom odlukom suda.

Go to TOP