U Prištini počinje akcija slanja uličnih pasa u azil i program subvencija za one koji ih udome

Opština Priština započela je u ponedeljak akciju uklanjanja pasa lutalica sa ulice i slanja u prihvatilišta koja imaju dozvolu Agencije za veterinu i hranu. Ali ne samo nego svi građani koji su zainteresovani za udomljavanje ovih pasa će biti subvencionisani od opštine sa 50 evra mesečno i moći da udome do pet pasa prenosi Kosova.info

„U ponedeljak uveče, kao nastavak brojnih akcija za tretman pasa lutalica, glavni grad je odlukom gradonačelnika Prparim Rame započeo akciju uklanjanja i transporta u skloništa licencirana od strane AHV koji če biti tretirani i pripremljeni za usvajanje. Pokretanje ove akcije pratili su direktor za bezbjednost i vanredne situacije Ljuljzim Fuštica i odbornici Bajram Gecaj i Plumb Bajčinovci“, navodi se u saopštenju.

Nadalje, najavljeno je da će se ova aktivnost nastaviti i narednih dana.

“Opština priprema i uredbu za tretman pasa lutalica, koja uključuje kako se takav pas može udomiti, kojeg će u svakom trenutku besplatno liječiti veterinari u centru za njihov tretman, koji se nalazi u naselju Hajvalija koji će uskoro biti otvoren“, navodi se dalje u saopštenju.

Go to TOP