Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Stejt department poziva za izvođenje pred lice pravde odgovornih za ekzekuciju braće Bitići i njihovih pomagača koji su pokrivali zločin 24 godina!

Glasnogovornik Stejt Department-a Sjedinjenih država Matthew Miller oglasio se pozivom za rasvetljavanje slučaja ubistva braće Bitići koji su bili državljani SAD.

Ovaj zahtev je usledio na 24. godišnjicu njihovog ubistva od strane srbijanskih snaga u policijskom poligonu gde je takođe otkrivena i masovna grobnica na čijem čelu je tada bio policijski komandant Milana Radivojevića Gurija prenosi Kosova.info

“Prije 24 godine u pritvoru srbijanske policije pogubljeni su američki državljani Ylli, Agron i Mehmet Bytyqi. Ponovo pozivamo Srbiju da u potpunosti istraži ovaj slučaj i pozove na odgovornost one koji su počinili i zataškali ovaj brutalni čin. Nastavićemo sa tim pozivom dok pravda ne bude zadovoljena.”, navodi se u reakciji naše ambasade u SAD putem Tvitera.

A ovaj status je podelila i ambasada SAD u Beogradu i isti prevela na srpskom kao i dodala još detalja. Verovatno za slučaj da se neko još uvek pita da li je to zaista zvanična politika i zahtev prve demokratije sveta.

Borili su se u sastavu “Atlantske brigade” zajedno sa Oslobodilačkom vojskom Kosova (OVK) tokom rata na Kosovu, dok su uhapšeni nakon završetka NATO bombardovanja 1999. godine, na granici sa Kosovom, zbog ilegalnog prelaska u Srbiju.

Nakon izdržane prekršajne kazne od 15 dana pušteni su iz zatvora, ali ih je srpska policija uputila u bazu Specijalnih antiterorističkih jedinica MUP-a Srbije u Petrovom Selu, kojom je komandovao Goran. Radosavlević Guri.

Radosavlević je odbacio bilo kakvu odgovornost za smrt braće Bitići.

Njihova tela, sa vezanim rukama i ranama od vatrenog oružja na potiljku, otkrivena su u julu 2001. godine u masovnoj grobnici u Petrovom Selu, u istočnoj Srbiji, zajedno sa drugim telima kosovskih Albanaca.

U julu 2022. Predstavnički dom Kongresa Sjedinjenih Država odobrio je Rezoluciju o slučaju ubistva njenih državljana, braće Bitići, 1999. godine u Srbiji.

U rezoluciji se navodi da “pojedinci odgovorni za ubistva američkih državljana u Srbiji u julu 1999. moraju biti izvedeni pred lice pravde” i da SAD moraju “uložiti dovoljno resursa da pomognu i u potpunosti nadgledaju napore Srbije da istražuje i krivično goni takve osobe”.

Go to TOP