Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

SAD zahtijeva hitne korake za deeskalaciju situacije: Bezuslovno oslobađanje troje otetih policajca…

Vašington, 23.06.2023

Stejt department (State Department) ponovo je u saopštenju zatražio od Kosova i Srbije da preduzmu hitne i konkretne korake za deeskalaciju situacije, kao i da se vrate dijalogu uz posredovanje Evropske unije prenosi Kosova.info

Stejt department je saopštio da to uključuje i bezuslovno oslobađanje trojice otetih kosovskih pograničnih policajaca, koje su srbijanske snage kidnapovale pre više od nedelju dana, prenosi Kosova.info

Stejt department je naglasio da su Sjedinjene Države i Evropska unija vrlo jasni u pogledu svojih očekivanja s obje strane.

„Nastavljamo da pozivamo Srbiju i Kosovo da preduzmu hitne, konkretne korake za deeskalaciju tenzija. To uključuje i bezuslovno oslobađanje trojice kosovskih policajaca pritvorenih u Srbiji”, navodi se u odgovoru Stejt departmenta za Glasu Amerike (servis na srpskom).

Nadalje, američki Stejt department kaže da bi “obje strane trebale slijediti plan koji je predložila Evropska unija i bez odlaganja se vratiti dijalogu uz posredovanje EU”.

Go to TOP