Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić podržao dosadašnji rad zamenice premijera Emilije Redžepi za Bošnjake Kosova i BiH

Sarajevo, 04.06.2023
Autor: Berzat Berzati

U protekla dva dana zamenica premijera Emilija Redžepi sa članovima kabineta bila je u posjeti institucijama Republike Bosne i Hercegovine i gost gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić Londrc.

Susrela sa političkim akterima u BiH, verskim autoritetom IZ BiH reis l ulemom emeritus prof.dr. Mustafom Cerićem, preduzetnicima i uglednim građanima u ovom gradu dragulju Balkana u mnogočemu kako u prošlosti tako i danas prenosi Kosova.info

Ono što je svakako bilo poseban pečat i priznanje pored svih poruka podrške i saradnje i srdačnog dočeka jeste priznanje Reis l uleme emeritusa IZ BiH prof.dr. Mustafe Cerića koje je odao kroz posvjetu na djelu uglednog BiH autora akademika Mehmeda A. Akšamije Monografija ČELEBI PAZAR – Rogatica u kulturnom habitusu Bosne.

Ovo djelo spada u red izdanja koja se bavi nacionalnom kulturom i afirmacijom kulturne baštine, tradicije i stvarnih bošnjačkih kulturnih vrijednosti.

U posveti Reis l Ulema emeritus prof.dr. Cerić odaje jedinstveno priznanje u znak zahvalnost zamenici premijera Vlade Kosova Emiliji Redžepi za dobrinos dobrobiti Bošnjaka na Kosovu i BiH i naziva svojom sestrom.

“Mojoj sestri i prijateljici Emiliji u znak zahvalnosti za sve što radi za Bošnjake na Kosovu i Bosni i Hercegovini.

Reis l Ulema
prof.dr. Mustafa Cerić.” napisao je u posveti.

Na šta je podpredsednica Republičke Vlade Kosova Emilija Redžepi odala dužno poštovanje za priznanje, zahvalila uvaženom reisu Ceriću i dodala da joj je bilo zadovoljsvo učiti od najboljih svih ovih godina.

“Veliko je zadovoljstvo svih ovih godina učiti od najboljih.
Hvala vam uvaženi reis efendija Ceriću na ovome!” rekla je Redžepi.

Go to TOP