Potvđeno: Konfiskovano vozilo sudije Apelacionog suda i pokrenuta istraga protiv sina sudije, i još šest osoba zbog organizovanje opasnih ilegalnih utrka

Potvrđeno je pisanje Kosova.info koji je eskluzivno izvjestio juče o uhapšenima za nelegalne utrke, gdje je uhapšen i sin sudije Apelacionog suda Skendera Čočaja- Aljtin Čočaj. Protiv njega i još šest osoba pokrenut je postupak za krivična djela “Organizovanje piramidalnih šema” i “Izazivanje opšte opasnosti”. Sudija, Skender Čočaj , negirao je da njegov sin organizuje automobilske trke, ali je potvrdio da je njegov sin bio prisutan. Prema njemu, njegovo prisustvo u toj grupi bilo je “slučajno”.

Sudija Čočaj nije rekao da je njegov sin recidivista i da ima još jedan slučaj otvoren u policiji.

Regionalna policija Prizren je u ponedeljak, nakon dobijanja informacija o sumnji na organizovanje utrka u blizini ulaza na autoput Prizren-Sjever, intervenisala i naišla na više vozila i lica koja su se spremala za brzinske trke i prikupljala novac za klađenje.

Nakon intervencije policije, u policiji je saslušano sedam osoba i protiv njih je pokrenut krivični postupak za krivična djela „Organizovanje piramidalnih šema“ i „Izazivanje opšte opasnosti“.

Među sedmoro mladih je i sin bivšeg predsedavajućeg Sudskog savjeta Kosova Skendera Čočaja, sada sudija Opšteg odeljenja – krivičnog odeljenja Apelacionog suda Kosova.

Pregledom FB profila sina sudije može se vidjeti da je ljubitelj brzih vožnji i luksuznih brzih vozila.

Čočaj je potvrdio da je njegov sin Aljtin među sedam osoba koje su u ponedjeljak privedene policiji zbog učešća i organizovanja ilegalnih brzinskih trka.

Ali on poriče da njegov sin učestvuje na trkama ili da organizuje trke automobila. Čočaj je rekao da je njegov sin bio “na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”.

“Moj sin je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Tu je bilo parkirano nekoliko automobila, moj sin je bio na pumpi za gorivo, policija je došla i sve ih odvela jer su organizovali trke, ali moj auto nije trkački jer nema te oznake za trku. Moj sin, nikad nije bio na trkama, niti organizuje trke. Tamo su bili neki automobili i neki ljudi i sve ih odveli, bili su parkirani u ‘Shell'”, rekao je sudija Čočaj. za insajderi

Što se tiče automobila za koje je policija saopštila da su zaplenjeni, tu je i automobil sudije Skendera Čočaja. Crveni BMW 997, koji je policija zaplijenila, vlasništvo je sudije.

To je potvrdio i sam sudija, dodajući da se radi o porodičnom automobilu.

„To je bio moj lični auto. Imamo samo jedan auto. Cijela porodica vozi taj auto”, rekao je on.

Kosovska policija je u ponedeljak saopštila da je u policiju ispratila sedam osumnjičenih koji su se pripremali za utrke i prikupljali novac za klađenje.

Na osnovu informacija koje je objavila policija, planirano je da se trke održe velikom brzinom u blizini ulaza na autoput Prizren-Sjever.

Napomena: Apostrofirane osobe u ovom članku smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP