Ekskluzivno: Policija uhapsila sina sudije Osnovnog suda u Prizrenu i oduzela mu vozilo zbog uličnih utrka

Saobraćajna policija u Prizrenu saopštila je da je danas u toku dana uhapšeno više lica osumnjičenih da su se spremala da učestvuju u ilegalnim uličnim trkama zbog čega je više osoba stradala prošle godine, piše Kosova.info

„Vozači su zajedno sa automobilima sprovedeni u nadležne policijske stanice i nakon konsultacija sa tužiocem starateljstvom pokrenuto je 7 (sedam) krivičnih postupaka za krivična djela „Organizovanje piramidalnih šema“ i „Izazivanje opšte opasnosti“, navodi se u saopštenju. kaže se između ostalog u obavijesti.

Kosova.info iz sopstvenih izvora saznaje da je vozilo koje je konfiskovano u ovoj policijskoj akciji u vlasništvu Skendera Čočaja sudije osnovnog suda u Prizrenu.

Iz istih izvora saznajemo da je uhapšen sin sudije Čočaja, Aljtin Čočaj protiv koga je pokrenuta i krivična prijava, i da je sin sudije recidivista i ima otvoren slučaj u tužilaštvu.

Iz pregleda prijavljene imovine Sudije Skendera Čočaja vidi se da je vozilo prijavljeno kao vlasništvo sudije.

Deklaracija imovine kompletan dokument.

Naime u vozilu BMW 997 crvene boje koje je oduzeto od strane policije, sudija Skender Čočaj je više puta viđen u blizini suda kako odlazi i dolazi na posao u tom vozilu.

Kosova.info je osigurao fotografije zaplenjenih vozila, gdje se vidi i vozilo gore pomenutog sudije.

Crveni BMW 997 koji je konfiskovan od strane policije, je vlasništvo sudije Skendera Čočaja

Prema informacijama bliskim istrazi saznajemo da je sudija Čočaj došao u policijsku stanicu saobraćajne policije u Prizrenu, i tražio da se njegov sin i vozilo ne spominju u izvještaju i da mu se vozilo vrati. Policijski službenici su odbili njegov zahtjev iako je prvo tužilac naredio da se pritvore svi uhapšeni, nešto kasnije slučaj je pušten u redovnu proceduru. Međutim u izvještaju nije navedeno da je sudija tražio da se “prekrši” zakon, da njegovo vozilo ne bi bilo deo istrage i njegov sin ne bude deo zapisnika . Vozilo je upravljao muškarac za kojeg izvori bliski istrazi tvrde da sin sudije Skendera Čočaja- Aljtin Čočaj.

Crveni BMW 997 koji je konfiskovan od strane policije, je vlasništvo sudije osnovnog suda u prizrenu Skendera Čočaja

Obavještenje policije:

Ulična utrke su spriječene, 7 osoba je procesuirano

Policijske patrole Regionalne jedinice za drumski saobraćaj u Prizrenu i Policijske stanice Prizren Sever su 08. i 10.03.2024. intervenisale i naišle na nekoliko vozila i ljudi koji su se spremali za trke vozilima i prikupljali novac za opklade.

Konfiskovana vozila

Vozači su zajedno sa automobilima sprovedeni u odgovarajuće policijske stanice i nakon konsultacija sa tužiocem starateljstvom, 7 (sedam) je pokrenutih krivičnih postupaka za krivična djela „Organizovanje piramidalnih šema“ i „Izazivanje opšte opasnosti“.

Organizovanje uličnih utrka je opasna i protivzakonita aktivnost, pa ih policija neće tolerisati i postupaće protiv organizatora i učesnika kad god se sazna o takvim organizacijama

Napomena: Apostrofirane osobe u ovom članku smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP