Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Potpuni haos u Rusiji: Wagnerovci oborili helikopter ruske armije, preuzeli kontrolu nad Rostovom. Ruski generali kolateral nesporazuma Putina sa bivšim kuvarom?

Jevgenij Prigožin, vođa Kremaljske “privatne” vojne grupe Wagner, optužio je svoje poslodavce ruski vojni vrh za napad na Wagnerov vojni kamp i masovno ubistvo njegovih boraca. Nakon toga, ruski Nacionalni odbor za suzbijanje terorizma pokrenuo je krivični postupak protiv Prigožina zbog poticanja na oružanu pobunu prenosi Kosova.info

Prema izvještaju ruske prorežimske državne novinske agencije Tass, ključni objekti u Moskvi su pod pojačanim osiguranjem, a sigurnosne mjere u glavnom gradu su pooštrene. Obavještajna služba ruske bezbednosti FSB izdala je saopćenje u kojem poziva plaćenike(sada preko 50 hiljada oslobođenih zatvorenika na dugogodišnje zatvorske kazne za ubistva, silovanja… ukazom Moskve i Putina) da se ogluše zapovijedima njihovog vođe.

Ratni reporter Andrej Rudjenko, povezan s Kremljem, objavio je video na Telegramu u kojem ruski general Sergej Surovikin poziva pripadnike Wagnera da polože oružje.

“Neprijatelj samo čeka da se politička situacija u našoj zemlji pogorša. U ovim teškim vremenima je pogrešno igrati na ruku neprijatelju”, kazao je Surovkikin dok je držao pušku uz nogu.

Prigožin, je jutros u audio poruci na Telegramu objavio da su njegove snage oborile ruski vojni helikopter.

“Kad je helikopter otvorio vatru na kolonu civila, oborile su ga Wagnerove jedinice”, kazao je Prigožin.

Gradonačelnik Moskve saopćio je da se poduzimaju protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti u glavnom gradu Rusije. Sergej Sobjanin rekao je da grad također uvodi dodatne provjere na cestama.

Prema Prigožinu snage Wagnera su preuzele kontrolu nad vojnim lokacijama u Rostovu na Donu.

Šef Wagnera također kaže u videu, koji je objavljen na Telegramu, da se on i njegovi ljudi nalaze u vojnom štabu južnog okruga u Rostovu na Donu.

Po svemu sudeći ne uzimajući u obzir zaprepaštenih “analitičara navijača” iz Srbije i “logike” i ostalih satelit režima “socijaliste” u okruženju koji Putina predstavljaju kao “iznenađenog”.

Značaj Wagner plaćeničke (od strane Moskve) grupe je orgoman na globalnom nivou za samu rusku strategiju na četiri kontinenta, tako da se kao rezultat ovoga očekuje čistka unutar tamošnje vojske imajući u vidu da i samog ruskog autokratskog predsjednika Putina čuva takođe jedinica nalik na Wagner koja ne odgovara tamošnjoj vojsci.

Go to TOP