Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Ministarstvo Zdravlja: Voda za piće na teritoriji opštine Peć je bezbedna iu okviru postavljenih standarda

Priština, 25.06.2023

Poplave u subotu uveče, osim opštine Peć, nisu zahvatile ostale opštine obuhvaćene oblasti, Dečane, Klinu, Junik i Istok. Od 20:00 časova u subotu, videći eskalaciju situacije u roku od nekoliko minuta, RVK „Hidrodrini“ je podigao stepen pripravnosti i vanrednog stanja u celom području pokrivanja, reagujući na situaciju na terenu sa ekipama za vanredne situacije prenosi Kosova.info

Peć, kao opština pogođena poplavama, od početka nastupanja kriznog perioda kao posledica padavina, u pogledu vodoizvorišta i sistema snabdevanja, bila je i ostaje pod kontrolom zajedničkih timova kvaliteta. nadzor, kvalitet i snabdevanje.

Timovi za podršku RVK ‘Hidrodrini’, danas u nedelju, 25.06.2023, su razdvojeni i ostaju na terenu radi eventualnih lokalizovanih intervencija.

U zajedničkim merenjima Regionalnog centra javnog zdravlja (Peć) i RVK ‘Hidrodrini’ jutros u 07:00 časova kvalitet vode na izvorima Uji i Zi i Radavc bio je u granicama potrebnih standarda.

Na zajedničkom sastanku u 12:00 danas, šefa ‘Hidrodrinija’, predstavnika Jedinice za vodu iz NJIZK, Direkcije RCJU Peć i odgovornih za usluge vode u RCJU Peć, takođe na osnovu laboratorijskih podataka, stanje na izvorima i sistemu je ponovo uspostavljeno kao mirno i upravljivo, sa izuzetkom pojave pada pritiska u glavnoj gradskoj pumpi, a odmah su aktivirani pomoćni kapaciteti, čime je opskrba ostala stabilna .

Uobičajena terenska mjerenja su također ažurirana u 13:00 i isti rezultat u normi;

Izvor Crna voda –
Zamućenost 0,01 po normi, rezidualni hlor 0,25 po normi.

Izvor Radavc –
Tačka 1: Zamućenje 0,45 normalno, ostatak hlora 0,00 bez bakterijske kontaminacije
Tačka 2: Zamućenje 0,31 normalno, ostatak hlora 0,00 bez bakterijske kontaminacije
Tačka 3: Zamućenost 0,71 po normi, rezidualni hlor 0,03 po normi

Voda na teritoriji opštine Peć, kao i na celom području pokrivenosti, je ispravna za piće, u okviru postavljenih standarda.

Ekipe NJIZK, RCJU RVK „Hidrodrini“ u Peći su u stalnom kontaktu sa svim relevantnim ekipama na terenu, a za eventualne promene građani i institucije biće obavešteni u realnom vremenu.

Go to TOP