Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Kosovo postaje član Međunarodne komisije za nestala lica

Kosovo je zvanično postalo član Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP).

Ovo je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, gdje se navodi da su zamjenik ministra Krešnik Ahmeti i predsjedavajući Komisije za nestale osobe, zajedno sa ambasadorom te zemlje u Holandiji, predali instrumente pristupa ovoj komisiji. .

„Na svečanosti koju je organizovalo Ministarstvo inostranih poslova Holandije povodom uručenja instrumenata za pristupanje Republike Kosovo ovoj međunarodnoj organizaciji, zamenik ministra g. Ahmeti, zahvalio se direktoru Odjeljenja za ugovore, g. Jules van Eijndhoven za konstruktivnu ulogu Vlade Kraljevine Holandije, kao države depozitara za konvenciju o osnivanju Međunarodne komisije za nestale osobe.” – stoji u saopćenju.

Ministarstvo je takođe dalo podatke o ovoj organizaciji, koja se bavi pitanjem nestalih osoba.

„Međunarodna komisija za nestale osobe je međuvladina organizacija osnovana 1996. godine, koja se bavi pitanjem nestalih osoba u okolnostima oružanih sukoba, kršenja ljudskih prava, prirodnih katastrofa, organiziranog kriminala, ilegalne migracije itd.“ – stoji u saopćenju.

Go to TOP