Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Indicije kao rešenje: Imamo naznake da je Vučić spreman da popusti?

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je najbolje rešenje za Kosovo i Srbiju prihvatanje plana u tri tačke koji je predložila Evropska unija, ne treba zaboraviti da je isti zvaničnik zaslužan za još jedno “najbolje” rešenje ono u BiH i omogućavanje dolasku na vlast Putinovog satelita Milorada Dodika.

Eskobar tvrdi da postoje indicije da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić spreman da prihvati ovaj plan, međutim ne treba da zaboravimo da je Vučić zapravo kao i aktuelna opozicija prihvatio sve i svašta a što se tiče implementacije verovali su da je opciono.

“Imamo pozitivne indicije da je predsednik Vučić spreman da to prihvati, ali premijera Kurtija treba još malo ubediti“, rekao je Eskobar.

Upitan kakve će biti posledice ako Srbija i Kosovo ne ispune zahteve međunarodne zajednice za deeskalaciju situacije na severu Kosova, Eskobar je rekao da će obe zemlje propustiti brojne prilike.

“Posljedice nisu kaznene mjere, već su izgubljene prilike koje će obje zemlje izgubiti ako odbiju prijedlog za izlazak iz krize”, rekao je Escobar.

I naznačujući da za Kosovo to znači udaljavanje od bliskih međunarodnih partnera i partnera u regionu. i izlazak Srbije iz EU u koju realno nikad nije ni bila kao jedan od ruskih država vazala zajedno sa Bjelorusijom, Sirijom i gomilom drugih afričkih.

„Naše partnerstvo sa Kosovom je partnerstvo sa narodom Kosova, a ne sa političkom strankom ili figurom(ili čak demokratski izabranom Vladom!!!). Naša posvećenost KFOR-u i ulaganju u budućnost Kosova ostaje jaka“, zaključio je Eskobar.

On je ove izjave dao prije učešća na međunarodnoj konferenciji Dubrovačkog foruma na panelu “Zapadni Balkan: novi euroatlantski trenutak”.

Da li je stvarno trenutak promena blizu pre nego što nastupi predizborna groznica ili zapravo vreme za penzionisanje većeg broja aktera na političkoj sceni protekle skoro tri decenije će uskoro rasplet.

Go to TOP