Duda Balje na BH televiziji Kosovo nazvala “Kosovo i Metohija”!!!

Izvor: Koha

Zastupnica ispred Bošnjačke zajednice u Skupštini Kosova Duda Balje u intervjuu za BH televiziju “Hayat” u utorak uveče je Kosovo je tokom obraćanja u jednom slučaju rekla “Kosovo i Metohija”.

Od 30:04:

Balje, članica Skupštine Kosova, tokom intervjua je govorio o nemogućnosti putovanja u Bosnu i Hercegovinu sa Kosova bez vize.

Rekla je da je poslala pismo članovima Predsjedništva BiH iz zajednice Srba Miloradu Dodiku.

“Proteklih godina napisala pismo Dodiku, da otvore Kancelariju za kontakt za veze na Kosovu. Imamo takve kancelarije sa Grčkom i Beogradom, iako nas ne priznaju kao nezavisnu državu. Želela sam napraviti takav ured iu Sarajevu. Rekla sam mu to nije priznanje Kosova kao državu, znamo da je to politički trenutak, znamo da Sarajevo ne može tako lako prihvatiti Prištinu, uzimajući u obzir pravo veta. A tu Bošnjaci ne odlučuju sami. Odgovor koji sam dobila je bio čudan. Kao odgovor, shvatila sam da ono što sam tražio uopšte nije pročitano. Na TV-u je odgovoreno i uopšte mi nisu vratili e-mail. Mislim da se ne razume o čemu se radi. Vi ne razumete da Srbi koji su na Kosovu i “Metohiji” imaju srbijaske lične karte i idu bez problema. To pogađa samo nas Bošnjake, jer mi “nemamo” srpske lične karte”, rekla je.

Balje je zastupnica Skupštine Kosova ispred Bošnjačke zajednice i predsjednica Socijaldemokratske unije (SDU).

Go to TOP