Beriša iz PDK-a: Odgovara penzionisanom vojniku vojske Srbije, koji želi da posjeti Košare

Poslanik PDK-a Hisen Beriša prokomentarisao je izjavu Dragutina Dimčevskog, zamenika komandanta srpske vojske u penziji, koji je rekao da želi da se vrati na Košare, ali da postoje dileme oko bezbednosnog pitanja.

Beriša u DPT kod Fidana na T7 je negov zahtjev nazvao ludim. Dodao je da ga mogu privući osjećaji kriminalca da se vrati na lice mjesta.

„Prema američkim studijama, kod većine boraca se razvija sindrom PTSP-a, što znači da ovaj visoki srpski oficir Miloševićeve srpske vojske ima taj sindrom dok traži da se vrati na mesto gde je došao da počini zločine. On je više nego svestan da nije branio Srbiju na Košarama, da je Košara albanska zemlja”, rekao je Beriša.

Beriša je dalje nazvao srpsku vojsku jadnom, pokazujući u kakvom je obliku bio ranjen na Košarama i izgubio oko.

“Ovaj jadnik mora razmišljati o situaciji, kako je ranjen u ratu. Jadan jer je bio ranjen bijedom u koju su zapali vodeći kadrovi rata na Košarama, pred vidljivom supersilom koju smo stvorili velikom gomilanjem, dugim i stručnim pripremama, naoružanjem i borcima pripremljenim za rat i visoko motiviranim za slobodu. Sećam se da ima priču u jednom filmu, da je Srbija napravila mnogo dokumentarnih filmova o ratu, sa akcentom na Košaru i kaže da je pala granata i neko se javlja na radiju “bingo”, ali je granata pala na njihova tijela. Neko od naših na prisluškivanju radija kaže ‘bingo’ i on se povrijedi i izgubi oko”, rekao je Beriša.

Dalje, Beriša je u šali rekao da će mu, ako ga zamoli, u trenutku slabosti, omogućiti da odradi krug na Košaru.

„Može me privući osjećaj kriminalca kada se vrati na lice mjesta. Ako mi kaže da li može doći, onda ću mu omogućiti trenutak slabosti da odradi krug zašto ne. Šalim se, da ovo što tražite izgleda jako ludo. Ovo je ludilo kada se vratio na Košare. Nema šanse da se vrati, ruke su mu krvave. On i svi oni koji su svoje ruke uprljali krvlju”, rekao je.

Kompletnu emisiju možete pogledati OVDJE.

Go to TOP