Zbog prijetnji kosovskim Srbima da glasaju za inicijativu Ardijane Hodžić, podignuta optužnica bivšem zamjenika gradonačelnika Klokota!

Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo podiglo je optužnicu protiv okrivljenog S.M. bivšeg potpredsjednika opštine Klokot, zbog “Narušavanja slobodnog opredjeljenja birača”.

Iz Tužilaštva je saopštenjem za javnost saopšteno da je istragom dokazano da je okrivljeni S.M. u saizvršilaštvu sa osuđenikom B.D. i drugih lica, ozbiljno pretio građanima srpske nacionalnosti u opštini Klokot, u cilju uticaja na njihovu izbornu volju, tokom vanrednih opštih parlamentarnih izbora održanih 14.02.2021.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, optuženi su tražili da glasaju za određene političke subjekte, uz prijetnju da će dobiti otkaz.

„Kao što je osuđenik B.D. u svojstvu načelnika Opštine, na nezakonit način obezbijedio glasove za politički subjekt „Srpska Lista“, dok je okrivljeni S.M. u svojstvu zamjenika gradonačelnika opštine Klokot, obezbijedio glasove za politički subjekt broj 129 „Ujedinjina Zajednica – Ardijana Hodžić“, navodi se u saopštenju.

Go to TOP