Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Zbog bezbednosnih razlog, zabranjen je ulazak na teritoriji Kosova vozilima sa srbijanskim tablicama

Vlada Kosova saopštila je da je nakon otmice trojice kosovskih policajaca od strane srpskih snaga odlučila da zaustavi ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama na teritoriju države Kosova.

Vest je potvrdio i portparol Vlade Përparim Kryeziu, koji je rekao da su kosovske institucije nakon događaja koji se dogodio u sredu na granici sa Srbijom odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola.

“Iz sigurnosnih razloga, institucije su odlučile povećati nivo graničnih kontrola. Zbog toga je, kao hitan korak, odlučeno da se zabrani ulazak vozila sa srpskim tablicama u Republiku Kosovo, dok se nastavlja analiza situacije od strane bezbednosnih institucija. Sljedeće radnje će biti poduzete na osnovu preporuka institucija za provođenje zakona”, rekao je Kryeziu za RSE.

Incident se, kako je saopštila Kosovska policija, dogodio u sredu u podne, kada su policajce kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresave/Bare, na graničnoj liniji na severu Kosova.

Mesto Tresave/Bare se nalazi u opštini Leposavić, na teritoriji Kosova.

Dok su srbijanski zvaničnici saopštili da su ih uhapsile antiterorističke jedinice srpske žandarmerije na teritoriji Srbije, u opštini Raška.

Šefovi država na Kosovu osudili su ovu akciju, koju su opisali kao “čin agresije”, tražeći od međunarodnog faktora da kazni Srbiju i da policajci odmah budu pušteni na slobodu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je srpska policija uhapsila trojicu kosovskih policajaca 1,8 kilometara od granice.

“Ti ljudi nemaju šta da traže na području Tresava-Batnjik bez odobrenja Kfora, posebno sa dugim cevima”, rekao je Vučić na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Ovaj događaj se dešava u trenutku kada su napetosti na severu Kosova, naseljenom većinom Srbima, porasle.

Tenzije su počele 26. maja, kada su novi gradonačelnici opština na severu, uz asistenciju kosovske policije, ušli u zgrade opština, uz protivljenje ovdašnjih Srba.

Tenzije su kulminirale 29. maja, kada su se u Zvečanu srpski demonstranti sukobili sa pripadnicima NATO misije na Kosovu, KFOR. U sukobima je povrijeđeno preko 30 vojnika NATO misije KFOR-a.

Go to TOP