Zapad neće dočekati da Rusija traži oproštaj i kapitulira pod sankcijama

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini biće okončana kada budu ostvareni svi ciljevi, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući mogućnost da operacija bude okončana do 9. maja.

Lavrov je rekao da će operacija biti okončana čim budu sprovedeni i ostvareni ranije pominjani ciljevi, prenosi ruska novinska agencija „RIA Novosti“.

On je istakao da Rusija nikome ne preti nuklearnim ratom i da su zapadne države počele da govore o tome, te da je Moskva u više navrata pokretala usvajanje saopštenja u ime svih nuklearno sposobnih država sa potvrdom obaveza prema atomskom oružju.

Prema njegovim rečima, Rusija ne smatra da je u sukobu sa NATO-om jer bi takav razvoj situacije povećao rizik od nuklearnog rata, što se ne sme dozvoliti.

Šef ruske diplomatije je napomenuo da Zapad neće dočekati da Rusija traži oproštaj i kapitulira pod sankcijama.

Lavrov je naglasio da će bilo kakva isporuka naoružanja iz inostranstva u Ukrajini biti legitimna meta, jer je to oružje dato režimu koji vodi rat protiv svog naroda.

Ruski ministar spoljnih poslova istakao je da su razgovori između Rusije i Ukrajine u zastoju zbog, kako je rekao, nedoslednog stava Kijeva, a da su pregovarači iskreni već bi strane ostvarile značajnije rezultate.

Go to TOP