Zamenica premijera Redžepi, sastala se sa zamenikom Ministra spoljnih poslova Republike Turske

Priština, 03.28.2024
Autor: Berzat Berzati

Tokom današnjeg dana zamenica premijera Emilija Redžepi sastala se sa sa zamenikom Ministra spoljnih poslova Republike Turske, gospodinom Yasinom Ekremom Serimom gde su razgovarali o ključnim pitanjima koja oblikuju bilateralne odnose, bezbednosti i jačanje ekonomskih veza između naših zemalja.

Danas je zamenica Premijera Republike Kosovo, Emilija Redžepi, održala sastanak sa zamenikom Ministra Spoljnih Poslova Republike Turske, gospodinom Yasinom Ekremom Serimom, kako bi razgovarali o ključnim pitanjima koja oblikuju bilateralne odnose dveju zemalja.

Na sastanku je razmatrana bezbednosna situacija u Republici Kosovo, kao i perspektive za jačanje ekonomskih veza između dveju zemalja. Poseban akcenat stavljen je na buduću saradnju i mogućnosti za unapređenje različitih sektora.

Zamenica Premijera Emilija Redžepi izrazila je zahvalnost Ministarstvu Spoljnih Poslova Republike Turske na kontinuiranoj podršci i angažovanju u izgradnji prijateljskih odnosa među dve države.

Ova konstruktivna razmena mišljenja predstavlja važan korak ka daljem jačanju saradnje između Republike Kosovo i Republike Turske u interesu obostranog razvoja i stabilnosti. Planirana je službena posetu vladi Republike Turske kako bi dalje produbili saradnju u oblastima, bezbednosti, jačanja diplomatskih odnosa, prosperiteta, ekonomskog razvoja i energetike.

Go to TOP