Zamenica premijera Redžepi predstavljala Kosovo u SAD

Zamenica premijera Vlade Kosova Emilija Redžepi boravila je na službenom putu u SAD. Tamo je bila prisutna na nekoliko konferencija i gala večera, predstavljajući Republiku Kosovo.

„Ponosna sam što sam prošle nedelje imala priliku da predstavljam Republiku Kosovo na raznim događajima u Americi, kako u Njujorku u sedištu Ujedinjenih nacija, i u Los Anđelesu u Kaliforniji. Učestvovala sam na raznim konferencijama, TV emisijama i gala večerama, gdje sam podelila svoje vizije ljudskih prava, mira, solidarnosti i snage nade. Bila je velika čast primiti Nagradu za mir, u isto vrijeme kad i bivši predsjednik Ekvadora, što potvrđuje našu posvećenost globalnom miru i ljubavi među narodima svijeta.

U svojim govorima istakla sam važnost solidarnosti, tolerancije i zaštite višenacionalnih zajednica. Kosovo, kao najmlađa država na svetu, zemlja koja je pretrpela rat i razne konflikte,gde je hiljade civilnih i neduznih zivota stradalo,deca,zene,stati ljudi,gde i 24 godine posle rata imamo hiljade nestalih lica,ali i zemlja puna nade,puna mladih ljudi,koja se neprestano bori za pravdu, jednakost i poštovanje zakona.

Kroz naše iskustvo, shvatili smo da je nada ključna snaga koja nas pokreće ka izgradnji sigurnije ,progresivnije i odzive budućnosti.Proslost je bolna i ona se nezabiravlja,ali mi smo svi u obavezi da gradimo svetliju buducnost svih gradjana nase drzave bez obzira ma nacije,religije,razlicite kulture ,tradicije i obicaje.

To su vrednosti naseg multietnickog Kosova i mi se svim snagama borimo da to cuvamo i negujemo kao svoje nacionalno bogatstvo. U svetu koji se suočava sa složenim izazovima, moramo se osloniti na snagu savesti i vere u bolje sutra. Verujem da samo zajedničkim naporima možemo oblikovati svet koji počiva na osnovama mira, ljubavi i solidarnosti. Hvala Federaciji za Svetski Mir i Ljubav i stalnoj misiji Kiribatija pri Ujedinjenim Nacijama na njihovom predanom radu na promociji mira i razumevanja među narodima. Neka naši razgovori inspirišu nadu, pokrenu promene i otvore put ka svetlijoj budućnosti za sve generacije koje dolaze.

Go to TOP