Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

“Zajedno protiv cenzure”: Savez novinara Evrope u podršci medijima na Kosovu

Ricardo Gutierrez, generalni sekretar Evropske federacije novinara, reagovao je nakon protesta koji su kosovski novinari danas održali ispred Vlade Aljbin Kurtija, u znak protesta i revolta zbog odluke da se suspenduje poslovni sertifikat Kljan Kosova.

Guiterrez je na Tviteru napisao da podržava Kosovo u ovom ratu zajedno sa organizacijom u kojoj je sekretar i zajedno sa drugim udruženjem evropskih novinara, Međunarodnom federacijom novinara.

“Zajedno protiv cenzure” – napisao je u jednom od promedijskih slogana na Kosovu.

Protest novinara održan je danas u Prištini, a propraćen je divljim tagovanjem i kampanjom linča od strane eksponenta i poslanika vladajuće stranke. Jedan aktivista je čak pokušao kao provokator napravi problem prilikom održavanje protesta.

Za ovo se izjasnio i Naim Sadiku iz Udruženja novinara Kosova.

“Čvrsto vjerujem da je ova poruka ostvarena”, rekao je Sadiku, dodajući da su lokalni, regionalni i međunarodni mediji izvještavali o ovom događaju.

Sadiku je rekao da se odluka MINT-a smatra čisto političkom i namjernom da se naruši sloboda medija i štampe.

„Neprihvatljiva je divlja kampanja funkcionera Pokreta Vetevendosje, ministara, poslanika koji su imali pre, posle i tokom protesta. Čak i u ovim trenucima koje izvještavamo nastavljaju da pišu, udaraju, vrijeđaju, i linčuju novinare, a to je apsolutno neprihvatljivo. Novinari se ne boje bilo kakve moći jer je to njihovo pravo, a neotuđivo pravo je sloboda medija, sloboda izražavanja i sloboda govora za sve”, dodao je Sadiku.

Dodao je da koji god razlog MINT imao za odluku o licenci Klan Kosova, “u njemu se krije sklonost vlasti da linčuje i zastrašuje medije” i da je to, prema njegovim riječima, njihovo protivljenje i zabrinutost.

Go to TOP