Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Zahtjev za nepovjerenje Vladi Kurtija ne postoji u realnosti

Zajednički imenitelj tri opozicione stranke PDK, LDK i AAK je da Vlada koju predvodi premijer Aljbin Kurti što prije treba da “ode kući”, prenosi Kosova.info.

Za to već postoji inicijativa, a to je prijedlog ne povjerenja prema izvršnoj vlasti, ali čini se da ova inicijativa ide ‘koracima kornjače’.
Stranka koju predvodi Ramuš Haradinaj, Alijansa za budućnost Kosova, je kao krenula u tom smjeru, ali osim javnih izjava, još nema konkretnog pomaka u tom pravcu.

Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova su se načelno složili sa ovom inicijativom, ali nemogu da obezbjede 61 glas u Skupštini Kosova kako bi se ovo glasanje o nepoverenju sprovelo u djelo i tako “skratilo” put Vladi Aljbina Kurtija.
A, onaj ko se bavi ovom inicijativom, Besnik Tahiri, šef Poslaničke grupe AAK, kaže da je izglasavanje nepovjerenja ovoj vladi put koji vodi do izbora, put koji po njemu ostvaruje dva cilja ovoj drugoj vlasti i druga potvrda ko ima vjeru u pravo na ovaj opasni put kojim je krenuo g. Kurti”, rekao je.
Sljedeće sedmice, prema Tahirijevim riječima, biće sastanaka i kretanja u ovom pravcu.
“Ranije sam imao konsultacije sa liderima grupa, spremnost je postojala, ali su ove stranke razgovarale o aspektima obezbjeđivanja 61 glasa. Sada je za AAK mnogo važnije da u početku nema dileme da je smjena ove vlade imperativ vrijemena, za to su se složile obje opozicione stranke, ali potpisi još nisu dati. Sljedeće sedmice očekuje me sastanak sa dvojicom lidera grupa PDK i LDK i podijeliti konačni nacrt argumenata za izglasavanje nepovjerenja”, rekao je Tahiri.
Na svakom sastanku lidera AAK-a Ramuš Haradinaj je tražio rušenje Kurtijeve vlade, čak je i rušenje nazivao nacionalnim činom.

Kao i Haradinaj rekli su i iz Demokratske partije Kosova, počev od njenog lidera, ali i drugih funkcionera najveće opozicione stranke.
Za razliku od ova dva politička subjekta, predsjednik Demokratskog saveza Kosova je započeo konsultacije sa različitim slojevima društva, konsultujući se i dobijajući mišljenja o tome da li to može dovesti do rušenja vlade koju predvodi Aljbin Kurti i pokreta Vetvenosje. To je predsjednik Skupštine Gljauk Konjufca, koji je na nekoliko plenarnih sjednica Skupštine ironizirao opozicione stranke, govoreći da “nemojte previše insistirati da je pozicija spremna za izbore”.
Matematički gledano, brojke u Skupštini za rušenje Vlade koju predvodi Albini Kurti ne postoje.

Šta više podrška Vladi Kurti raste svakim danom, opozicione stranke su u totalnom rasulu jel vlada nezadovoljstvo novim predsjednicima partije.

Vlada Aljbin Kurtija je najuspešnija u borbi protiv korupcije i to jedan od glavnih razloga opozicionih partija zašto su protiv ove vlade. Niti jedna partija nema dovoljno snage da se suprostavi Vetvendosju jel popularnost raste iz dana u dan.

Go to TOP