Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Vučić pomalo zbunjen zašto ide u Brisel: Nemam nameru da se srećem s Kurtijem, ne znam ni zašto idem u Brisel!?

Aktuelni srbijanski predsednik Aleksandar Vučić rekao je za tamošnji javni medijski servis RTS da će danas otputovati u Brisel gde će razgovarati sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, ali ne i sa Republičkim premijerom Aljbin Kurtijem koji je danas u posjeti Vatikanu gde će imati audijenciju sa papom Franjom prenosi Kosova.info

„Sa njim nema šta da se razgovara. Taj razgovor nema smisla. On drži pridike o Enveru Hodži, Ademu Demaćiju, Marksu, o unutrašnjo političkim stvarima u centralnoj Srbiji, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je za RTS rekao da će razgovarati sa Boreljom iako ne razume smisao tog razgovora, ali ide da čuje šta traže od Srbije verovatno osim oslobađanja otetih pograničih policajaca Kosova sa teritorije Kosova uz kršenje najomiljenije srbijanske rezolucije 1244 SBUN-a.

„Otići ću u Brisel da razgovaram za Boreljom sat, dva, deset, sa Kurtijem nemam šta“, rekao je Vučić.

Kada se radi o tome što je Priština dozvolila prelazak granica za srbijanske prevoznike sa stranom robom, Vučić kaže da su stvari mnogo ozbiljnije.

„Kažete promenio je odluku i dozvoljava ulazak robe iz inostranstva. Jer shvatate kakav je to bezobrazluk. To znači kosovski Srbi ne mogu da uvezu kiseonik ili hleb, vodu, ništa što je proizvedeno u Srbiji, ali vi Srbi ste dobrodošli ako treba da zarađujete pare za naše strane kompanije. Mi smo izvršili pritisak za našu američku i nemačku robu koju Srbi prevoze. I strance nije sramota da se hvale takvom odlukom. Najmanje milion dnevno su gubici“, rekao je Vučić.

On je rekao da ne veruje da će Zapad kazniti Kurtija, jer uvek će biti dovoljno malih država kojima će neka velika država da kaže da bude protiv toga.

„To su dečije igre koje više ne mogu da prodaju nikome, jer sve vreme traže kako da kazne nas, a cilj Kurtija je da protera kosovske Srbe sa cele teritorije Kosova.To je jedini cilj. Reč je o enveristi, o najbližem, patološkom sledbeniku Adema Demaćija. Kurti je njegov portparol i njegov najbliži saradnik“,naveo je Vučić i dodao da se razgovara sa ljudima koje ne interesuje mir.

Upitao je šta ima da razgovara sa njim.“ O tome da mi objasni da mi treba treba nešto da učinimo“, naveo je predsednik Srbije, napominjući po pitanju Kosova, Srbija, iz milion razloga, razgovara samo sa kolektivnim Zapadom.

„Morate da nastavite da razgovarate, ne smete da ispadnete iz toga. Onda se postavlja pitanje: Kako da razgovarate sa nekim sa kim razgovora u stvari nema“, naveo je Vučić i dodao da će otići u Brisel na sastanak sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom da vidi šta je to što se traži od Srbije.

Govoreći o otmici kosovskih pograničnih policajaca, Vučić je rekao da sa stoprocentnom sigurnošću zna da su oni “uhapšeni” na teritoriji centralne Srbije, te da ne zna šta se zbivalo na teritoriji Kosova kao što i nezna šta će danas raditi u Briselu, jer ta teritorija nije u nadležnosti Beograda po Kumanovskom sporazumu(kapitulaciju Srbije pred NATO savezom 1999 godine u junu). Naglasio je da se Srbija sada nalazi u najtežoj situaciji i da je pod najtežim pritiscima.

„Neko mora, u ime građana, da obavlja teške poslove u najtežim mogućim uslovima. Zemlja je u teškoj situaciji, i zbog rata u Ukrajini. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji“, naveo je predsednik Srbije.

A onda nastavio sa maštovitim obećanjima za domaći konzum

On je rekao i da je dobijanje organizacije EXPO 2027 veliki uspeh za Beograd i Srbiju, naročito kada se zna da ste, kako je rekao pobedili jednu Španiju i Malagu.

“ Beograd postaje najveće gradilište u Evropi. Očekujemo da će direktan ekonomski efekat biti oko 500 miliona dolara, indirektan 600 miliona, ukupno oko 1,1 milijarde“, poručio je Vučić.

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Kosova Aljbina Kurtija na sastanak u Brisel na hitan sastanak kako bi se pronašlo rešenje i izlaz iz sadašnje krize.

Borelj je na Tviteru poručio da je svima potrebna hitna deeskalacija, kao i novi izbori na severu.

„Potrebna nam je hitna deeskalacija i novi izbori na severu uz učešće kosovskih Srba. Ovo je najvažnije za region i EU“, naveo je Borelj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će danas otići u Brisel da razgovara sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom.

On je pozvao Kurtija i Vučića na hitan sastanak u Brisel, što je objavio jutros na Tviteru.

Go to TOP