Vučić izgubio kontrolu, obrušio se na Kurtija, EU: Vrijeđao je ministra Rašića i Radu Trajković

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uključio se telefonom u Dnevnik Pinka kako bi prokomentarisao odluku premijera Republike Kosova Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića na mjesto ministra za zajednice u Vladi Kosova. Vučić je Radu Trajković nazvao “srpskim ološem sa dna kace”, dok je Kurtiju dodelio epitet “terorističkog ološa”. Rekaciju EU na Rašićevo imenovanje, nazvao je sramnom./Kosova.info

Vučić u svom divljanju na režimskoj tv pink bio vidno u njemu primjernom elementu “sto muslimana za jednog srbina” ali polako eskalira i pokazuje svoje “demokratsko lice”. Nije se zaustavio sa uvredema ,nego je nastavio da brutalno vređa sve one koji nisu pod njegovom kontrolom.

Interesantno ponašanje Vučića da on sebi daje za pravo da odredi ko treba biti imenovan u Vladi Republike Kosova. Iako je sam on naredio listi Srpskoj da napuste institucije Kosova, zatim poslije ostavki svi su danima govorili da ih ne zanimaju institucije Kosova. Za nepunih 20 dana novi poslanici liste srpske su položili zakletvu u Vladi Republike Kosova, i burno reaguju jel u toj vladi koju ne priznaju traže da njihovo bude ministarstvo za zajednice i povratak jel su finaniski interesi ipak prevladali nad njihovim odlukama o bojkotu.

U daljem izlivu besa Vučić nastavlja sa veoma neutemeljenim optužbama na raćun Srba koji nisu njegovi poslušnici pa kaže:

„Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe“ – rekao je on.

Vučić dodaje da je u pitanju jedan antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio „teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu“.

„Ćutim mesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme“. rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne( uvijek su jedna ili dvije ali nikad nije rekao koje ) evropske sile, koje treba neko da provede protiv Srba.

„Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana“ – rekao je on.

Za Vučića su ološ svi oni kojima nemoše da upravlja, dok su mu ugledni Srbi ljudi poput Zvonka Veselinovića, Milana Radojčića i drugih sa crne liste stejt deparmenta.

Zatim je nastavio sa uvredama:

„A terorističkom ološu da poručim – vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem „, zaključio je vučić.

Go to TOP