Vlasnik “Master projekta” dobio kućni pritvor: Ljekari se bore da saniraju povrede i spase nogu mladića, advokat osumnjičenog optužuje inžinjera, arhitektu…

Osnovni sud u Prizrenu odredio je kućni pritvor Salzenu Ajradiniju, koji je uhapšen kao osumnjičeni u slučaju gdje je dva radnika njegove firme “Master projekt” zadobilo teške tjelesne povrede na radnom mjestu, prenosi Kosova.info.

To je potvrdio Ajradinijev advokat Bljend Gjini, koji je rekao da će se žaliti na odluku Suda.

„Ovde ima mnogo grešaka. Kriv je arhitekta, inženjer koji je izradio plan, a ne vlasnik, poslodavac. Mnogo je propusta napravilo Tužilaštva. Oni zapravo ne znaju ko je odgovoran za tog radnika”, rekao je Gjini.

Dalje, Ajradinijeva odbrana je navela da je obrazloženje Tužilaštva za određivanje mjere obezbjeđenja da radnik nije bio opremljen zaštitnom opremom tokom radnog vremena.

“Rekli su da radnik nema sigurnost na radnom mjestu i da su povrijeđena radnička prava. U stvari, radnik je bio obučen u radničku odjeću, kaciga, sve je tu. Za to sam izneo dva dokaza, gdje sam rekao da je oštećeni koji je zadobio povrede imao ugovor, i da ima dugogodišnje iskustvo u popravljanju plafona. Uložili smo žalbu na odluku Suda, moramo da odnesemo slučaj u Prištinu”, rekao je Gjini.

Naime prilikom povrede na gradilištu pomenute firme, dva radnika su zadobila povrede dok je jedan zadobio teške povrede ekstremiteta i abdomena. Radnik je hitno prevezen u UKCK i ljekari se bore da saniraju rane i pokušaju da spasu nogu pacijenta.

Napomena: Optuženi u predmetu je nevin dok se njegova krivica ne dokaže pravosnažnom odlukom suda.

Go to TOP