Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Vlada iznosi detalje iz sporazuma Bisljimi-Lajčak: Prisustvo policije na severu biće smanjeno, izbori posle ljeta kada se ispune svi uslovi

Vlada Kosova je na jučerašnjem sastanku u Bratislavi pristala da smanji prisustvo kosovske policije na severu.

Ured premijera za medije iznio je detalje ovog sastanka, otkrivajući teme o kojima se razgovaralo.

Kao što je poznato, glavni fokus jučerašnjeg sastanka u Bratislavi sa visokim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom bilo je stvaranje preduslova za jačanje fokusa na punu i bezuslovnu implementaciju Osnovnog sporazuma od 27. februara i Ohridskog sporazuma. aneks 18. mart.

„U tom kontekstu, dogovorili smo se o sljedećem:

Vlada Kosova javno pokazuje spremnost da doprinese deeskalaciji situacije i nepreduzimanjem radnji koje bi mogle da eskaliraju situaciju na severu zemlje. To uključuje trenutno smanjenje do 25% prisustva policije u i oko općinskih zgrada”, navodi se u saopćenju.

Ispod su svi zaključci sa tog sastanka.

  • Kosovska policija, zajedno sa EULEX-om i KFOR-om, proceniće bezbednosnu situaciju po potrebi, posebno da razmotri mogućnost daljeg smanjenja prisustva policije u i oko opštinskih zgrada.
  • Vlada Kosova putem javnog saopštenja podržava održavanje vanrednih izbora u 4 opštine na severu zemlje nakon letnje sezone. Kosovo izražava svoju posvećenost da obezbedi neophodnu pravnu osnovu kako bi se omogućilo organizovanje ovih izbora.
  • EU će pozvati dva glavna pregovarača u Brisel s ciljem finalizacije plana redosljeda Sporazuma o normalizaciji, nakon čega će početi implementacija svih članova sporazuma. Navedene radnje će biti završene u roku od dvije sedmice”.
Go to TOP