Video/ Osmani: Postoje nepobitni dokazi koji povezuju Srbiju sa terorističkim aktom, ali i Rusije

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani kaže da postoje nepobitni dokazi koji povezuju Srbiju sa terorističkim aktom prije nedelju dana u Banjskoj, Zvečane, i da oni koji su ga počinili nisu “samo gomila građana”.

Ona je za “X” podelila deo intervjua britanske televizije “4 Channel”, gde je rekla da Srbija “mora da plati cijenu za to”.

„Postoje nepobitni dokazi koji povezuju Srbiju sa terorističkim aktom protiv Kosova – od obuke terorista sa srpskom vojskom do upotrebe vojnog naoružanja srpske proizvodnje. Srbija mora da preuzme odgovornost i dobije jasnu poruku da agresija ima posljedice”, napisala je Osmani na objavi.

Ona je za britansku televiziju rekla da vrše pritisak na međunarodnu zajednicu da sankcioniše Srbiju. Osmani je zatražila da to učine SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i zemlje članice Evropske unije.

Osmani je rekla da način na koji se to do sada dešavalo nije pravi način na koji se međunarodni predstavnici ponašaju prema Vučiću.

Upitana da li vidi da Vladim Putin ima udjela u tome, Osmani je rekla da su “njegove ruke u ovome”. O tome, prema njenim riječima, svjedoče i javne izjave koje stižu iz Moskve.

Go to TOP