Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Video: Bajramsko iznenađenje za višečlanu katoličku porodicu u Đakovačkom selu i pokloni za petoro djece

Izvor: Koha
Prijevod i adapacija: Berzat Berzati

I neka katolička djeca su se obradovala Kurban Bajramskom blagdanu. Porodica Prenka Nrecija dobila je razne poklone za ovaj blagdan, ali i vijest da će dvosobna kuća u Pjeteršanu uskoro biti gotova. Cijeli projekat radi se na inicijativu lokalnog imama, koji je dan prije Kurban bajrama posjetio 41-godišnjeg samohranog oca Nrecija, koji se sam brinuo o svojih pet sinova.


Prenk Nrecaj i njegovo petoro djece ne slave Kurabn Bajram, ali su za ovaj muslimanski blagdan dobili dragocjene poklone.

Na inicijativu lokalnog imama Abdurrahmana Bejtullahua, Prenka Nrecaja iz sela Pjeteršane u Đakovici, koji se sam brine o sinovima uzrasta od 6 do 11 godina, za njega se gradi nova kuća, dok je njegovih pet dobilo različite poklone za Kurban Bajram hranu i odeću.

Dan prije Kurban bajrama, lokalni imam Bejtulah i njegovi saradnici posjetili su ovu porodicu i obećali im da će uskoro uživati ​​u novoj dvosobnoj kući.

„Nalazimo se u kući Prenka Nrecaja, samohranog oca sa pet sinova, katolika, koji živi u izuzetno teškim uslovima. Bog je htio da dođemo na Kurban bajram da im pokažemo iznenađenje. Vjerujem da ćemo im vrlo brzo predati ključeve”, rekao je imam Abdurrahman Bjetullahu.

Za izgradnju kuće porodice Nrecaja prikupljeno je oko 25.000 evra od muslimanskih porodica, preduzeća, meštana i ostalih koji žive u inostranstvu. Građevinska kompanija pristala je da radi besplatno.

Opština Đakovica je projekat podržala i sa 5.000 eura.

„Zahvaljujem imamu. Došao je da me poseti u teškim vremenima, zimi pre skoro sedam meseci, i odveo mene i petoro dece u stan u Đakovici. Platio mi je sve u stanu, šest mjeseci. Bilo je loše vrijeme. Nije bilo moguće započeti izgradnju ove kuće koju sada vidite ranije. Skoro je gotovo. Zahvaljujem imamu”, rekao je Prenk Nrecaj.

41-godišnji Nreca je nezaposlen, iako se s vremena na vrijeme, kada mu se ukaže prilika, angažira kao fizički radnik.

Go to TOP