Ukrajinski poslanik: Srbija da se distancira od imperijalističkih ciljeva i od prošlosti, Rusija želi rat i krvoproliće na Balkanu

Ukrajinski poslanik Oleksej Gončarenko nazvao je istorijskom odlukom glasanje Parlamentarne skupštine za Kosovo u Savjetu Evrope.

On je rekao da to znači da u Evropi više neće biti sivih zona i nada se finalizaciji ove odluke u Vijeću Evrope.

Gončarenko je takođe pozvao Srbiju da prekine veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

„Ovo je veoma važna istorijska odluka. Riječ je o 47. zemlji koja će pristupiti Vijeću Evrope, a to znači da više neće biti sivih zona u Evropi, koje će rado biti u zajednici evropskih zemalja. Zajednički je osjećaj koji nismo vidjeli od strane srpskih političara, stoga je važno da Savjet Evrope pozove Kosovo i da Kosovo bude članica Savjeta Evrope i da zaustavi ove dvosmislene situacije u kojima Kosovo je ostala kao siva zona. Glasao sam i nadam se da će ova odluka biti finalizirana u Vijeću ministara”.

Rusija želi rat i krvoproliće na Balkanu.

„Obratio sam se Srbiji ne samo da se distancira od Srbije, već je važno da se distancira od imperijalističkih ciljeva i od prošlosti. Era imperija je završena, u Evropi nema mjesta za rusko, srpsko ili bilo koje drugo carstvo, a nakon što to prihvate imaće veoma dobre odnose sa Kosovom i moći će da budu deo slobodnog svijeta. Ali prije nego to učine, oni će biti problem i pozvao sam ih da zaborave ovaj dio istorije i izgrade demokratsku državu, dio slobodnog svijeta, jer je to jedini način da se razvijaju, inače će biti zarobljeni u siromaštvu.” .

„Rusija želi da ima rat na Balkanu i guraće Srbiju da to uradi i mislim da je to opasno i zato Srbija mora da shvati da Rusija želi haos u svijetu i krvoproliće na Balkanu i to je nešto što moramo da spriječimo.

Go to TOP