Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Udruženje novinara Kosova: KFOR treba osigurati sigurnost novinara a ne ignorisati

Udruženje novinara Kosova saopštilo je da je u današnjem napadu na novinare u gradiću na severu Kosova Leposaviću u čijem su okruženju na krajnje bizaran način oteta tri pogranična policajca vojno policijskih specijalnih jedinica Srbije na teritoriji Kosova.

I samo 24 časa kasnije napadnuti su novinari i kamermani javnog medijskog servisa RTK ali i komercijalnih televizija na albanskom jeziku tokom posjete ministra Eljbert Krasnićija i njegove pratnje prenosi Kosova.info

UNK/AGK je poslednje saopštenje propratio video-snimkom iz Leposavića gde se vidi da se napad na novinare dogodio u prisustvu pripadnika KFOR-a, koji nisu reagovali.

Udruženje je zatražilo od KFOR-a da ne ometa novinare, jer im ne pruža sigurnost.

„Današnji brutalni napad na novinare i snimatelje u Leposaviću potpuno je neprihvatljiv za Udruženje novinara Kosova i pozivamo nadležne organe Republike Kosovo da slučaj tretiraju prioritetno kako bi napadači naših kolega bili što pre uhapšeni. što je moguće. Istovremeno, pošto se ceo napad dogodio u prisustvu trupa KFOR-a, a oni nisu reagovali, već su sprečili novinare da pobegnu, molimo NATO snaga Kosova – KFOR da ne sprečava novinare da izveštavaju, jer su svakako ne nudi vam”, stoji u odgovoru.

Sve vreme kada su novinare napadale grupe okupljenih kosovskih Srba na severu, AGK je pozivala bezbednosne institucije i KFOR da novinarima obezbede sigurnost za izveštavanje iz područja u kojima ima tenzija.

Go to TOP