Učenice i učenici ONSŠ “Grnčare” u posjeti kabinetu zamjenice premijera Redžepi

Pripremio: Berzati Berzat
Priština: 03.04.2024

Učenici i učenice devetog razreda Osnovne škole „Grnčare” iz Opštine Prizren( Selo Grnčare), sa nastavnicima, posjetili su danas zgradu Vlade republike Kosova gdje su imali priliku da se upoznaju sa radom i nadležnostima izvršne vlasti.

Na inicijativu zamjenice premijera Emilije Redžepi u saradnji sa direktorom Škole Miljazimom Pajazitijem, njih su dočekali savjetnici Arhim Ajazi, Almir Saiti, RejhanAbdi i savjetnik premijera Merđan Osmani. Oni su, kako su kazali, učenicima i učenicama poželjeli dobrodošlicu i odgovarali na njihova pitanja na teme rada Vlade, obrazovanja i sporta, ali i svakodnevnog života.

Foto: Kosova.info

– Dobrodošli u vašu kuću. Ovo je kuća svakog djeteta na Kosovu- kazala je Redžepi.

Iz kabineta zamjenice premijera Emilije Redžepi su kazali da je posjeta bila jedna u nizu aktivnosti posjete građana Vladi, koju su ranije ove godine posjetilo na stotine mladih iz bošnjačke i drugih ne većinskih zajednica.

Redžepi je poželjela dobrodošlicu djeci gdje im je ukratko pojasnila kako Vlada funkcioniše, ujedno je ohrabrila djevoćice da nastave da budu hrabre i uporne prilikom izazova tokom školovanja.

U razgovoru sa direktorom i nastavnicima izneseni su prijedlozi kako Vlada odnosno kabinet zamjenice premijera Redžepi može pomoći osnovnoj školi “Grnčare”.

Go to TOP