Ubistvo policajca na severu/ Policija: Policijske jedinice su napadnute sa različitih pozicija i iz raznog naoružanja

Ko što je Kosova.info rano jutros objavio ozbiljan incident dogodio se na severu Kosova, gde je u napadima u selu Banjska u ubijen policajac sa činom vodnika, dok je još jedan službenik granične policije povređen. Kosovska policija je već izdala obaveštenje o ovom napadu, koji je okarakterisan kao teroristički.

Puno obavještenje:

Policija Kosova (KP) je na tragu realizacije svojih ustavnih i zakonskih obaveza i ovlašćenja, prema svojim službenim dužnostima, angažovala patrolne jedinice na nivou zemlje, sa ciljem obavljanja policijskih dužnosti u interesu održavanja javnog reda i mira. i mir, kao i obezbeđivanje bezbednosti svim građanima Republike Kosovo bez razlike.

Prilikom obavljanja policijskih poslova, danas oko 02:34 u Severnoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu u selo Bajnsko dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most i Ulaz u ovo selo preko mosta se, jer je blokiran.

Jedinice reda Policijske stanice Zvečan, po dobijanju obaveštenja, reagovale su na slučaj i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije i čim su stigle u blizinu mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gde je sa pojedinih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su kao rezultat hitaca upucana dva policajca.

Jedinice policije u samoodbrani odgovorile su na napad i uspjele odbiti početni napad kako bi se stvorili uslovi za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.

Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog od teško povređenih policajaca, dok su druga dva policajca, jedan povređen, a drugi lakše povređen, navodi se u saopštenju. oni su van životne opasnosti i isti su prevezeni u UKCK na dalje liječenje.

Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od strane organizovanih i naoružanih grupa.

Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred pravosudnim organima izvršilaca napada na policijske službenike.

Go to TOP