U organizaciji Centra za manjinske zajednice, održano “Tursko veče kroz promociju folklora, pesme i nacionalne kuhinje”

U organizaciji NVO Centar za manjinske zajednice sinoć je u Lapljem Selu u Hotelu “Konstantin” održano veče turske muzike, folklora i prezentacije turske hrane i pića. Ovom događaju u prelepom ambijentu hotela prisustvovali su gosti iz Ambasade Turske, Konzulata Turske, predstavnici raznih misija na Kosovu, predstavnici lokalne samouprave i civilni sektor iz svih zajednica.

Ovaj projekat je realizovan sa ciljem promocije bogate turske kulturne baštine kroz različite umetničke elemente.

Jelena Bulatović direktorica “Centra za manjinske zajednice” je zadovoljna odazivom i uspehom koji je imao ovaj projekat, iako je kako kaže projekat bio zahtevan ali rezultat je premašio njena očekivanja.

“Kada ste osoba koja ima ideje i verujete u pozitivne promene uspeh je zagarantovan, rad sa svim zajednicama donosi međusobno poštovanje i normalan život za kojim svi mi težimo. Ako tokom svog života radimo nešto što je korisno, nema mesta nesupehu”, istiće Bulatović.

Projekat je organizovan na inicijativu Centra za manjinske zajednice uz podršku Ambasade Turske, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa tradicijom Turske kroz prezentaciju plesa, folklora i turskih nacionalnih jela i pića.

Program je počeo obračanjem ambasadorom Turske Sabri Tunć Angili, a potom se prisutnima obratila predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Cilj događaja je bio očuvanje i promocija turske baštine kao i unapređenje i uspostavanje bliže saradnje među zajednicama. Događaj je organizovan u hotelu “Konstantin” jednom od najboljih hotela na Kosovu sa lokacijom u Lapljem Selu.

Go to TOP