Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

U 63. godini umro Žarko Laušević, jedan od najvećih glumaca ex-Jugoslavije

O datumu i mjestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaviještena – navedeno je u kratkom saopštenju

Glumac Žarko Laušević (63) preminuo je danas poslije kraće i teške bolesti.
O datumu i mjestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaviještena – navedeno je u kratkom saopštenju.


Tužnu vijest objavili su danas srbijanski mediji. 


Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.


Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gdje je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu Progon. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima Savamala i Direktan prenos. Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji Sivi dom (1984), koja mu je donela veliku popularnost.


Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: Šmeker, Svečana obaveza (TV), Dogodilo se na današnji dan, Oficir s ružom, Braća po materi, Boj na Kosovu, Original falsifikata, Bolje od bekstva, Kaži zašto me ostavi, Nož…

Do 1993. godine, Laušević je bio jedan od najuspješnijih, perspektivnih, lijepih mladih glumaca. Karijeru koja je obećavala mnogo prekinula je jedna tragična noć u Podgorici, nakon čega je njegov život otišao u posve drugom pravcu.  

Go to TOP