Tvrdi da je Džolijeva tajno prodala dio zajedničkog imanja kako bi mu se osvetila

Brad Pitt tvrdi da je Angelina Jolie tajno prodala svoj dio njihove vinarije u Francuskoj kako bi mu se osvetila usred borbe oko oko skrbništva nad djecom.

Prema dokumentima koje su strani mediji dobili, Pitt je naveo da su se on i Angelina Jolie dogovorili da nikada neće prodati svoj udio u vinariji Chateau Miraval koju su kupili 2008. godine u Francuskoj, bez da se prethodno dogovore.

Kada su se razveli 2019. godine, Jolie je odlučila da želi napustiti dom i tada je počelo pregovaranje o otkupljivanju. Brad Pitt je pristao podijeliti vlasništvo, gdje je dobio 68 posto zemljišta, jer je uložio više vremena i novca u projekat.

Pitt je 2021. godine preko saopćenja za javnost saznao da je Jolie prodala svoj dio ruskom biznismenu, kojeg je on prethodno odbio. Pitt je uvjeren da se Jolie na taj način željela osvetiti, jer joj se nije svidjela odluka o zajedničkom skrbništvu nad njihovom djecom.

Osim toga, Pitt vjeruje da je njegova bivša supruga posebno odabrala ruskog biznismena Sheflera, jer je znala da bi to bilo loše za posao s obzirom na njegove veze s Rusijom. Podsjećamo Jolie je ranije podnosila tužbu za njihovu vinariju, smatrajući da će se Pitt obogatiti od zajedničkog biznisa.

Go to TOP