Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Totaj, zapošljava bez konkursa (Dokument)

Izvor: GazetaBlic

Nacionalna kancelarija za reviziju (NKR) je u izveštaju o godišnjim finansijskim izveštajima za prošlu godinu (2022) u Opštini Prizren utvrdila nekoliko prekršaja, sve dok opozicija nije zatražila istrage jer po njima i oni predstavljaju krivična dela. uočenih povreda, takođe je pitanje A5 – Izmena vrste ugovora o radu, sa određenog na neodređeno vrijeme prenosi Kosova.info

Revizor je utvrdio da: Tri mjeseca prije isteka ugovora, radniku sa ugovorom na određeno vrijeme na radnom mjestu u Hitnoj dat novi ugovor na neodređeno vrijeme, bez izrade nove procedure prijema.

NKA je ovom prilikom podsjetio da se članom 66. Zakona o javnim funkcionerima utvrđuju kriterijumi za trajanje radnog odnosa, dok je članom 67. utvrđeno da se zasnivanje radnog odnosa za javnu službu zaposlenog vrši se samo putem javnog i javnog konkursa, organizovanog u skladu sa ovim zakonom.

Predstavnik opozicije iz Pokreta Samoopredeljenja u Skupštini opštine ovo je ocenio kao slučaj „da je primereno da radnik na određeno vreme bez „konkursa“ postane stalno zaposlen“. Kao što je poznato, od kraja 2021. godine na čelu lokalne samouprave u Prizrenu je došao Šaćir Totaj iz PDK-a.

U ovom slučaju, NKA je preporučila gradonačelniku da osigura da se zaposleni sa ugovorom na određeno vrijeme angažuju samo na određeno vrijeme, a u slučajevima kada se procijeni potreba za redovnim zaposlenima, procedure prezapošljavanja se razvijaju kroz javnu konkurencija, između ostalih slučajeva koje je primijetio Revizor su nepravilnosti u postupcima javnih nabavki, kašnjenja u realizaciji kapitalnih projekata i nepokrivenost ugovora garancijom izvršenja, zatim angažovanje finansijskih sredstava za IMFK nakon potpisivanja javnih ugovora, nepravilnosti u procesima subvencionisanja NVO-a, farmera… itd.

Predstavnici Pokreta Samoopredeljenja su ove nalaze ocijenili kao prekršaje koji predstavljaju krivično djelo, pozivajući nadležne istražne organe da se pozabave njihovom istragom.

Go to TOP