Teroristički napad je bio plan za aneksiju severa

Premijer Aljbin Kurti rekao je da je, na osnovu nalaza kosovske policije, srpski teroristički napad deo plana za aneksiju severa. On je u ponedeljak na društvenoj mreži X napisao da je napad na selo Banjska u Zvečanu koordiniran na 37 različitih pozicija, a prema njegovim rečima, uslediće stvaranje koridora za snabdevanje oružjem i trupama prenosi Kosova.info

„Na osnovu zaplenjene dokumentacije, Kosovska policija je potvrdila da je teroristički napad bio deo većeg plana za aneksiju severa Kosova, koordinisanim napadom na 37 različitih pozicija. Usledilo bi stvaranje koridora ka Srbiji, da bi se omogućilo snabdevanje oružjem i trupama”, izjavio je premijer Kurti.

U nedelju, kada je bila sedmica od srpskih napada na Banjsku, Kurti je napisao da je napade orkestrirala Srbija.

„Prošlo je nedelju dana od tragičnih terorističkih napada koje je organizovala Srbija. U posljednjih 7 dana svjedoci smo nasilja, prijetnji i veličanja ovakvih djela. Za ovo vrijeme duboko cijenimo podršku naših saveznika u našoj kolektivnoj borbi za demokratiju”, rekao je on.

U ovom oružanom napadu ubijen je narednik Afrim Bunjaku, a ranjeno je još nekoliko policijskih službenika, dok su najmanje tri naoružana Srbina pripadnika terorističke grupe ubijena.

Go to TOP